Hlavní obsah

Vlajková loď Samsungu stojí bezmála 24 000 Kč. Virtuální helmu dostanou lidé zadarmo

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci odstartovali předobjednávky na nový phablet Galaxy Note 7. Ten má představovat to nejlepší z nabídky společnosti Samsung, čemuž pochopitelně odpovídá také jeho cena. Ta se šplhá až k hranici 24 tisíc korun. K předobjednávce navíc zákazníci získají virtuální brýle Gear VR.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Galaxy Note 7 se začne oficiálně prodávat až 2. září. Předobjednávky na tohoto hybrida mezi chytrým telefonem a počítačovým tabletem nicméně odstartovaly prakticky okamžitě po úterní premiéře.

Prakticky všichni tuzemští prodejci, kteří nabízejí phablet v předobjednávce, si novinku cení na 23 790 Kč. Jde o doporučenou cenu přímo od jihokorejského elektronického gigantu.

Virtuální brýle zadarmo 

Společnost Samsung navíc zvolila stejnou strategii jako u modelů Galaxy S7 a S7 edge, které představovaly to nejlepší z nabídky tohoto výrobce před příchodem Notu 7. Ve zmiňované prodejní ceně je tak započítána také hodnota virtuálních brýlí Gear VR, které zákazník dostane u vybraných prodejců k předobjednávce zadarmo jako dárek.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Samsung Gear VR

Note 7 má 5,7palcový displej s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Dotykový panel je přitom zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u modelu Galaxy S7 využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Přístroj má být tím nejvýkonnějším, co bude v několika nadcházejících měsících na pultech obchodů k dostání. To má být zásluha především osmijádrového procesoru Exynos 8 Octa 8890, který pochází přímo z dílen společnosti Samsung. Čtyři jádra budou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz.

Do vínku dále tento stroj dostal 4 GB operační paměti, úložný prostor se pak chlubí kapacitou 64 GB. Verze s jinou velikostí se nabízet nebude. K dispozici nicméně pro ukládání dat budou i paměťové karty, zabudovaná čtečka nechybí.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Vysoká odolnost

Novinka láká také na certifikaci IP68, tedy na zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těla zařízení dostat, aniž by nějak narušil líbivý vzhled. Phablet díky tomu může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

V útrobách přístroje se ukrývá ještě výsuvný stylus zvaný S Pen. Jde o pero určené speciálně pro dotykové displeje. Není bez zajímavosti, že jeho hrot má tloušťku pouze 0,7 mm. Podle výrobce by tak měl být velice přesný.

Podrobné představení modelu Galaxy Note 7 naleznete v našem předchozím článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám