Hlavní obsah

VIDEO: Spojte se s rodinou za pár vteřin díky virtuální aplikaci Microsoftu

Novinky, mif

Live Mesh je "virtuální" platforma umožňující mít k dispozici svá data kdykoliv a z jakéhokoliv zařízení, které používáte. V rámci Live Mesh můžeme synchronizovat své dokumenty napříč všemi zařízeními. A co více, umožňuje vzdálený přístup k libovolnému zařízení, které je v danou chvíli připojeno do platformy Live Mesh.

Článek

Platforma dovolí v praxi připojit libovolné zařízení, jako je stolní počítač nebo notebook, do Meshe. Vy k nim poté můžete přistupovat přes vzdálenou pracovní plochu klidně i s malého dotykového displeje vašeho komunikátoru z práce.

Jak to funguje v praxi

Centrálním místem platformy Live Mesh je webový desktop, který je přístupný z libovolného prohlížeče na adrese www.mesh.com.

Vidíme zde seznam všech zařízení, které jsou zaregistrované do platformy Live Mesh. Pokud jsme žádné zařízení ještě nezaregistrovali, máme k dispozici pouze Live Desktop a položku Add Device.

Položkou Add Device můžeme přidávat zařízení (čímž jsou myšleny stolní počítače, mobily, komunikátory, notebooky, atd.). V rámci registrace zařízení dojde k instalaci Live Mesh klienta na zařízení. Tento klient zajišťuje veškerou spolupráci s platformou Live Mesh. Zařízení tak můžete jednoduše mezi sebou synchronizovat.

Live Mesh díru do světa neudělá

Podle Joela Spolskyho, předního zahraničního softwarového odborníka, však platforma Live mesh díru do světa neudělá.

"Aplikace slibující synchronizaci všeho se vším tu už byly a určitě budou, ale žádná z nich ještě díru do světa neudělala. Architekti těchto programů jsou jako astronauti - řeší problémy na tak vysoké úrovni abstrakce, že jim obrazně řečeno dochází kyslík," uvedl Spolsky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám