Hlavní obsah

V Česku se začal prodávat unikátní mobil s 15letou výdrží za 1400 korun

Novinky, mif

V nabídce českých a slovenských obchodů se objevil unikátní mobil SpareOne, který zaujme především bezkonkurenční výdrží – bez elektrické zásuvky se obejde až 15 let. Podle cenového rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, se ceny novinky u tuzemských prodejců pohybují mezi 1400 a 1600 Kč. Za stejnou cenu je ji možné sehnat i ve Slovensku.

SpareOne

 
Článek

Až 15 let zvládne přístroj vydržet s jedinou tužkovou baterií především díky své jednoduchosti. Neumí totiž vůbec nic jiného, než telefonovat. Nemá dokonce ani displej či fotoaparát. Sám výrobce však upozorňuje, že 15 let se majitel bez elektrické zásuvky obejde pouze v případě, že dodrží určité podmínky.

Foto: SpareOne

Novinka se bude prodávat v různých barevných kombinacích

Například přístroj musí být neustále umístěn v pokojové teplotě a nesmí se z něj vytočit žádné číslo, ani přijmout hovor. Pokud se bude s novinkou neustále telefonovat, vydrží baterie jen deset hodin.

Podle výrobce to však vůbec nevadí. Přístroj si podle nich najde uplatnění v domácnostech jako rezervní mobil pro případ nouze, tedy ve chvílích, kdy na „nabitém telefonu závisí život“. Využívat by jej mohli i záchranáři nebo milovníci adrenalinových sportů.

Reklama

Výběr článků

Načítám