Hlavní obsah

V Česku se začal prodávat unikátní mobil, který nahradí tablet i notebook

Novinky, mif

Společnost Asus oficiálně uvedla na tuzemský trh nový chytrý telefon PadFone, který díky unikátním dokovacím stanicím dokáže nahradit i počítačový tablet nebo dokonce i notebook. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny startují těsně nad hranicí 17 tisíc korun.

Aktuálně nabízený Asus PadFone

 
Článek

Základní balení PadFonu se skládá z telefonu a dokovací stanice, která funguje jako počítačový tablet. Podle Zboží.cz je novinku možné zakoupit u více než dvou desítek obchodníků za cenu od 17 235 Kč do 19 954 Kč.

Foto: Asus

Asus PadFone

Fyzicky skladem jej však mají jen někteří prodejci, u dalších je pak uváděna čekací doba do týdne. Za 2990 Kč je pak k PadFonu možné přikoupit i odnímatelnou klávesnici – v takovém stavu je s ním možné pracovat jako s klasickým notebookem.

V základu má telefon 4,3palcový displej s rozlišením 960x540 obrazových bodů. V případě, že novinku připojíte k dokovací stanici, začne využívat panel s úhlopříčkou 10,1 palců a rozlišením 1280x800 pixelů.

Foto: Asus

Asus PadFone

Displej je navíc chráněn proti poškození odolnou vrstvou Corning Gorilla Glass. Srdcem telefonu je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4, který je taktován na 1,5 GHz. O grafické operace se pak stará čip Adreno 225.

Asus PadFone je vybaven vestavěným fotoaparátem s rozlišením osm megapixelů. Samozřejmostí je podpora bezdrátových standardů WiFi či Bluetooth, nechybí ani integrovaný GPS čip.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám