Hlavní obsah

Unikátní phablet s displejem na dvou stranách se v Česku prodává za 24 000 Kč

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky nový phablet Samsung Galaxy Note Edge, který má jako první na světě displej na dvou stranách. Novinku si cení bezmála na 24 000 korun, což víceméně koresponduje s cenami v zahraničí.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Samsung Galaxy Note Edge

Článek

Kdy bude Galaxy Note Edge fyzicky v Česku k dispozici, zatím společnost neprozradila. V obchodech se však v rámci předprodeje tento phablet nabízí za 23 990 Kč. V zahraničí jej je možné zakoupit ještě o tisícovku levněji.

Největší předností novinky je bezesporu dotykový displej. Je totiž zaoblený, vrchní strana zabírající prakticky celou čelní stranu telefonu je rovná, plynule však kopíruje zaoblenou hranu a pokračuje až na bok zařízení.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note Edge

Po straně bude novinka ze stáje jihokorejského elektronického gigantu zobrazovat neustále nejpoužívanější aplikace, upozornění a některé další funkce. A to dokonce i se zavřeným krytem. Stačí přiložit na bočnici palec a displej okamžitě začne zobrazovat všechny přednastavené informace.

V ostatních parametrech se Samsung Galaxy Note Edge nijak výrazně neliší od zavedené konkurence. Má čtyřjádrový procesor s taktem 2,7 GHz, 3 GB operační paměti a úložný prostor dosahující kapacity 32 nebo 64 GB.

Celková úhlopříčka prohnutého dotykového panelu činí 5,6 palce, rozlišení pak dosahuje hodnoty 2560 x 1440 obrazových bodů, k tomu je potřeba připočíst dalších 160 pixelů po straně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám