Hlavní obsah

Unikátní mobil se místo vyzvánění začne kroutit

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobily jsou nedílnou součástí dnešní doby. Zmeškat hovor je ale i při hlasitém vyzvánění a zapnutých vibracích velice snadné, stačí nasazená sluchátka. Vyzrát na tento problém se snaží výzkumníci z kanadské Queen’s University. Vyrobili prototyp telefonu, který na sebe upozorní pohyby.

BEZ KOMENTÁŘE: Zařízení MorePhone dokáže měnit tvar

 
Článek

Novinka nese pracovní název MorePhone. Jako výrobní materiál byly použity výhradně ohebné materiály, a to včetně flexibilního displeje s technologií elektronického inkoustu. Uvnitř jsou pak umístěny speciální dráty, které umožňují polohování celého zařízení.

Například při telefonním hovoru se tak rohy zařízení začnou ohýbat směrem nahoru. Tak dá přístroj podle tvůrců majiteli vizuálně najevo, že „si ho má všímat“. Podobně celý koncept může sloužit také při příchodu SMS zprávy nebo e-mailu.

Foto: Queens University

MorePhone

V nadcházejících měsících budou muset výzkumníci ještě zapracovat na ohebné konstrukci a dalších součástkách, jako je například baterie. Zda plánují uvést MorePhone do prodeje, zatím neprozradili.

Pravděpodobnější ale je, že celý koncept od výzkumníků odkoupí nějaký velký výrobce smartponů. Na přístrojích s flexibilními displeji již pracuje společnost Apple. Zástupci firmy na svých internetových stránkách začátkem dubna zveřejnili pracovní nabídku, prostřednictvím které sháněli experta právě na tuto problematiku. [celá zpráva]

Foto: Queens University

MorePhone

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám