Hlavní obsah

Unikátní mobil má energie na rozdávání. Dobije chytré hodinky i tablet

Novinky, ort

Většina chytrých telefonů má problém, aby se bez elektrické zásuvky obešly déle než jeden den. To je patrně hlavní důvod, proč se čínská společnost Doogee rozhodla tento trend úplně obrátit. Nový smartphone zvaný prostě T6 má tolik energie, že je prostřednictvím něj možné nabíjet i další mobilní zařízení.

Foto: archív výrobce

Doogee T6

Článek

Obrovská baterie je bezesporu největší předností chytrého telefonu Doogee T6. Zatímco většina konkurenčních mobilů je vybavena akumulátory s kapacitou okolo 2500 mAh, čínská novinka má úctyhodnou kapacitu 6250 mAh.

To by mělo bohatě stačit pro 40 hodin nepřetržitého hovoru, 68 hodin přehrávání hudby a pro tři dny intenzivního používání. Když naopak budete chtít nechat přístroj pouze v pohotovostním režimu, například jako záložní, obejde se bez nabíječky 39 dní. A to je hodnota, kterou nezvládne ani většina „hloupých“ mobilů.

Foto: archív výrobce

V pohotovostním režimu se novinka bez baterie obejde klidně až 39 dní.

Celou energii navíc mohou majitelé rozdělit i mezi další přístroje, Doogee T6 dokáže totiž fungovat jako powerbanka. To znamená, že k přístroji můžete připojit chytré hodinky, MP3 přehrávač, fotoaparát, tablet nebo klidně i další mobil – všechna tato zařízení dokáže unikátní mobil s obrovskou baterií dobýt.

Příjemným překvapením je, že i přes velkou výdrž baterie nijak dramaticky nenarostly rozměry zařízení – 152 × 74 × 10,2 mm. I hmotnost 170 g víceméně odpovídá současné generaci smartphonů s 5,5palcovou obrazovkou.

Foto: archív výrobce

Doogee T6

V ostatních parametrech se přístroj již nijak dramaticky neliší od zavedené konkurence. V útrobách přístroje se ukrývá čtyřjádrový procesor MTK6735 taktovaný na 1 GHz, 2 GB operační paměti a 16GB úložný prostor, který je doplněn o slot na paměťové karty micro SD.

Ve výbavě dále nechybí dva fotoaparáty (8 MPx a 2 MPx), bezdrátové adaptéry wi-fi a bluetooth či slot pro vložení druhé SIM karty. 5,5palcový IPS displej nabízí rozlišení 1280 × 720 obrazových bodů.

Technické parametry telefonu Doogee T6

Standardy mobilních telefonů: GSM, LTE, UMTS

Displej: 5,5" IPS, HD rozlišení 1280 x 720 bodů

Procesor: čtyřjádrový MTK6735 s taktem 1 GHz

Operační paměť: 2048 MB

Interní paměť: 16 GB, slot na paměťové karty typu micro SD (až 32 GB)

Typ SIM karty: Dual SIM, micro SIM/mini SIM

Rozlišení fotoaparátu: 8 MPx (zadní), 2 MPx (přední)

Konektivita: micro USB 2.0; Bluetooth; Wi-Fi; 3,5mm jack; GPS

Kapacita baterie: 6250 mAh (výdrž až 101 hod.)

Velikost: 152 x 74 x 10,2 mm

Operační systém: Android 5.1 Lollipop

Hmotnost: 170 g

V tuzemských obchodech se Doogee T6 prodává za 4500 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám