Hlavní obsah

Továrnu, kde se vyráběly nebezpečné baterie pro mobily od Samsungu, zachvátil požár

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu večer museli čínští hasiči krotit požár v továrně, kde se vyráběly baterie pro problémové chytré telefony Galaxy Note 7. Ty se přestaly prodávat poté, co se ukázalo, že akumulátory ve smartphonech mohou být pro uživatele nebezpečné. Zda požár v továrně vznikl právě kvůli bateriím, není v tuto chvíli jasné.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy Note 7

Článek

Požár vypukl v čínské továrně společnosti Samsung SDI. Jde o dceřinou společnost jihokorejského Samsungu, která se zaměřuje na výrobu baterií – jak již bylo uvedeno výše, dodávala akumulátory i do modelu Galaxy Note 7.

Bojovat s ohněm vyrazilo ve středu večer 19 jednotek, dohromady tedy více než stovka hasičů. Ti s živlem zápolili několik dlouhých hodin, než se jej podařilo dostat pod kontrolu. Při hasících pracích přitom pomáhali i vojáci.

Požár čínské továrny společnosti Samsung SDI.

Požár byl vidět i z velké dálky.

Velitel zásahu následně konstatoval, že ohnisko požáru bylo mimo hlavní výrobní halu, údajně v části, kde se skladuje odpad. Konkrétnější však nebyl.

Teoreticky však požár nemalých rozměrů mohl vzniknout skutečně v souvislosti se smartphony Galaxy Note 7. Respektive v souvislosti s bateriemi, které se v odpadní hale mohly nacházet.

Od začátku všechno špatně…

Samsung Galaxy Note 7 se začal prodávat na konci srpna, prakticky okamžitě byl však z pultů obchodů stažen, protože se u něj začaly projevovat vady napevno zabudovaného akumulátoru. Baterie se přehřívaly a v několika desítkách případů začaly hořet. Někteří uživatelé dokonce hovoří přímo o explozích.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

Samsung přesto nechtěl sedmičku pohřbít. Zkraje října se tak na pulty obchodů tyto modely opět dostaly. Tentokrát však s novými bateriemi, které již neměly obsahovat žádné defekty.

Bohužel se však ukázalo, že to není pravda. Přístroje se opět přehřívaly, v některých případech začaly i hořet. Sen o vážném konkurentovi pro iPhone 7 a 7 Plus se rozplynul. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu byli nuceni  prodej i výrobu ukončit a vyzvali uživatele, aby vadné modely vrátili. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám