Hlavní obsah

Stačilo půl roku, aby kompaktní skládačka od Samsungu zlevnila o více než 10 000 Kč

Novinky, Ondřej Husák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě na začátku minulého měsíce se v obchodech nabízel chytrý telefon Galaxy Z Flip od společnosti Samsung za 41 990 Kč. Příchod nástupce, který se chlubí vyšším výkonem a podporou 5G sítí, však dramaticky srazil ceny. Kompaktní skládačku s ohebným displejem tak mohou nyní případní zájemci zakoupit o více než deset tisíc levněji. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Véčko s ohebným displejem Samsung Galaxy Z Flip naživoVideo: Novinky

 
Článek

Galaxy Z Flip se na pultech tuzemských obchodů zabydlel teprve letos na přelomu zimy a jara. Nástupce, který má navíc označení 5G v názvu, jihokorejský elektronický gigant tedy nabídl zhruba po půl roce, což nebývá příliš obvyklé. Vrcholné modely jsou totiž aktualizovány až po roce.

Dřívější premiéra ale nahrává do karet všem, kterým se skládací smartphony s ohebnými displeji líbí. Místo původních 41 990 Kč je totiž možné podle Zboží.cz aktuálně zakoupit smartphone Galaxy Z Flip za 29 990 Kč, a to hned v několika různých obchodech.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip.

Novější provedení Galaxy Z Flip 5G případné zájemce vyjde na 42 990 Kč. Všechny ostatní parametry zůstaly jinak stejné jako u předchůdce. Galaxy Z Flip 5G ohebnou konstrukci využívá k tomu, aby byly proporce zařízení co možná nejmenší. Displej s úhlopříčkou 6,7 palce se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně.

Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce. Tento sofistikovaný mechanismus ukrývá desítky různých dílů, například i několik kartáčků. Ty se táhnou napříč celou šířkou konstrukce, konkrétně jsou umístěny mezi pantem a vnějšími kryty. Jejich úkolem není pouze vyplnit milimetrovou mezeru v tomto prostoru, kterou by jinak vnikaly nečistoty dovnitř, ale také čistit telefon.

Chytrý telefon dostal kartáčky, aby se sám čistil

Mobil
Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip.

Díky nové konstrukci rovněž odpadl ve srovnání s modelem Galaxy Fold výřez v displeji a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9 : 9.

Lákadlem je u novinky jistě také vysoký výkon, v útrobách novinky se totiž ukrývá místo staršího čipsetu Snapdragon 855 aktuálně nejvýkonnější platforma Snapdragon 865+. Ten tepe například i v herním smartphonu Asus ROG Phone 3. Do vínku dostal vylepšený smartphone od Samsungu ještě 8 GB operační paměti a 256GB úložiště.

Díky použití nového čipsetu je telefon schopný také pracovat s moderními sítěmi páté generace, podporuje tedy rychlý 5G internet.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám