Hlavní obsah

Špičkový smartphone od Alcatelu míří mezi elitu

Novinky, mif

Alcatel patřil ještě před rokem 2000 mezi nejvyhledávanější značky mobilů na trhu. Nástup chytrých telefonů však uvrhnul tuto někdejší legendu prakticky do zapomnění. Zaujmout znovu zákazníky se tentokrát společnost snaží svojí novou vlajkovou lodí One Touch Idol X, která bude patřit mezi nejlepší přístroje na trhu.

Foto: Alcatel

Alcatel One Touch Idol X

Článek

U stánku Alcatelu na barcelonském výstavišti Fira Gran Via, kde právě probíhá největší veletrh mobilních technologií na světě Mobile World Congress, se mačkal zvědavý zástup novinářů a návštěvníků. Takový comeback od nyní již čínské společnosti nikdo nečekal.

Model One Touch Idol X vyniká hned na první pohled stylovým vzhledem. Ani ne centimetr tenký přístroj se totiž kromě decentní černé bude prodávat také v pastelových odstínech žluté, modré, červené a růžové barvě.

Foto: Alcatel

Alcatel One Touch Idol X

Androidem poháněný přístroj bude vybaven pětipalcovým displejem s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů. Takové panely je přitom možné najít i u vlajkových lodí zavedených výrobců, jako je Samsung či HTC.

Stydět se One Touch Idol X nemusí ani za svůj výkon, základem je čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz a 1 GB operační paměti. V prodeji se objeví pouze jediná verze s kapacitou 16 GB, úložný prostor však bude možné dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD.

Lákat bude model X také na fotoaparát. Hlavní na zadní straně totiž nabídne rozlišení 13 megapixelů a podle výrobce bude patřit k těm nejlepším na trhu. Nechybí ani druhý určený pro videokonference na čelní straně.

Kdy přesně se novinka začne prodávat na tuzemském trhu a za jakou cenu, zatím výrobce neuvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám