Hlavní obsah

Smartphone HP Elite X3 míří na pulty obchodů. Dokáže nahradit PC i notebook

Novinky, mif

Společnost Hewlett-Packard se pochlubila chytrým telefonem Elite X3 už letos v únoru na největším veletrhu mobilních technologií MWC 2016. Nyní míří tato novinka, která dokáže fungovat zároveň jako notebook a klasický stolní počítač, konečně na pulty obchodů. Upozornil na to server Cnet.

BEZ KOMENTÁŘE: HP Elite X3Video: Windows

 
Článek

Zástupci Hewlett-Packardu už na MWC neprozradili, kdy se model Elite X3 začne prodávat a za jakou cenu.

O ceně bohužel zatím nejsou žádné informace stále k dispozici. Podle serveru Cnet se však začne prodávat již během letních prázdnin, pravděpodobně ale až ve druhé polovině. To je vcelku logické, protože se výrobce bude snažit uspět na trhu ještě dříve, než konkurence odhalí nové smartphony, se kterými se bude snažit zaujmout na předvánočním trhu.

Ostatní výrobci s novými modely přijdou patrně už v září na veletrhu IFA, který bude probíhat tradičně v Berlíně.

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Co umí Elite X3?

Na první pohled se novinka ze stáje HP nijak dramaticky neliší od smartphonů konkurenčních výrobců. Má skoro šestipalcový displej, který mimochodem nabízí špičkové rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů, rychlý procesor Snapdragon 820 a 4 GB operační paměti.

Výbava je to sice slušná, ale najdete ji i v každém druhém top modelu od konkurenčních výrobců. Hlavní přednost novinky tkví v něčem úplně jiném – v operačním systému Windows 10, díky kterému nabízí tento mobil také funkci Continuum. Díky ní dokáže novinka fungovat klidně jako stolní PC.

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Kromě základní dokovací stanice, kterou mají také chytré telefony Microsoft Lumia, se ale novinka bude nabízet s adaptérem zvaným HP Mobile Extender. Na první pohled jde o plnohodnotný notebook – má displej, klávesnici i touchpad. Ve skutečnosti ale chybí tomuto stroji vlastní procesor i operační systém. Veškerou práci odvádí samotný telefon, který je možné k tomuto adaptéru připojit dokonce i bezdrátově. Novinka od HP tak dokáže nahradit také notebook.

Kromě velmi slušného výkonu a jemného displeje bude samotný telefon lákat také na zvýšenou odolnost. Výrobce totiž garantuje zvýšenou odolnost proti vodě, prachu a pádům, což je dáno certifikacemi IP 67 a MIL-STD-810.

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Reklama

Výběr článků

Načítám