Hlavní obsah

Skládací smartphone s ohebným displejem bude nedostatkovým zbožím

Novinky, mif

Už příští měsíc by se měl začít oficiálně prodávat nový chytrý telefon Galaxy Fold od společnosti Samsung, který se chlubí skládací konstrukcí a ohebným displejem. Server The Investor nicméně upozornil na to, že novinka bude velmi nedostatkovým zbožím – v první várce má jít do prodeje pouze 30 000 kusů.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Článek

Společnost Samsung již dříve potvrdila, že Galaxy Fold půjde do prodeje v průběhu září. Zástupci tohoto jihokorejského elektronického gigantu však neupřesnili, zda se tato informace týká globální dostupnosti, nebo pouze vybraných trhů.

Podle serveru The Investor totiž prodeje začnou 17. září pouze v Jižní Koreji. Hned poté má být prodej zahájen také v USA, Velké Británii, Francii, Německu a Indii. Kdy se dostane na Českou republiku a Slovensko, bohužel zpráva neuvádí.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Nejdražší telefon od Samsungu?  

Otazník také visí nad přesnou pořizovací cenovkou. Podle některých zdrojů se však počítá s částkou okolo 50 000 Kč. Pokud se tato informace potvrdí, půjde o nejdražší telefon v celé historii jihokorejského elektronického gigantu.

A co za tuto sumu případní zájemci dostanou? Novinka od společnosti Samsung má dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože mohou současně na větším displeji používat tři aktivní aplikace.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám