Hlavní obsah

Samsungu se daří i v době koronaviru, zájem o mobily je rekordní

Soul

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics zvýšil ve třetím čtvrtletí meziročně provozní zisk zhruba o 59 procent na 12,35 bilionu wonů (255 miliard Kč). To je nejvíce za dva roky. Přispěl k tomu druhý nejvyšší čtvrtletní zisk z prodeje chytrých telefonů, uvedla firma. Ta nyní očekává, že výsledek hospodaření v posledním čtvrtletí bude slabší.

Smartphony řady Galaxy Note20 naživoVideo: Novinky

 
Článek

Tržby firma ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšila o osm procent na 66,96 bilionu wonů (1,38 bilionu Kč). Čistý zisk vykázal nárůst o 49 procent na 9,36 bilionů wonů, zatímco divize chytrých telefonů měla zisk 4,45 bilionu wonů.

Nárůst prodeje chytrých telefonů téměř o 50 procent podle analytiků patrně odráží podíl Samsungu na trhu po dopadu amerických sankcí na čínského konkurenta Huawei.

Zisk divize čipů za uplynulý kvartál meziročně vzrostl o 82 procent na 5,54 bilionu wonů. Zásoby, které si před zavedením amerických sankcí vytvářela společnost Huawei, a vyšší prodej chytrých telefonů nižší a střední třídy kompenzovaly slabou poptávku po čipech určených do serverů.

Samsung může slavit, navzdory koronaviru zvýšil zisk o 58 procent

Internet a PC

Populární modely z řady Galaxy Note20

Společnost Samsung aktuálně láká například na modelovou řadu Galaxy Note20, kterou tvoří dva různé modely. Základ nabídky tvoří menší Galaxy Note20, to nejlepší na trhu má pak představovat model Galaxy Note20 Ultra.

První zmiňovaný má 6,7palcový displej s rozlišením 2400 x 1080 obrazových bodů, druhý pak 6,9palcovou dotykovou plochu s 3088 x 1440 pixely. Větší bratříček mimochodem nabídne rychlou obnovovací frekvenci 120 Hz, což ocení především hráči.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Vysoký výkon i pro hráče

V obou případech se v útrobách zařízení ukrývá speciální stylus S Pen, jehož nová verze se dočkala řady vylepšení. Díky větší přesnosti a rychlosti to v praxi působí, jako když píšete opravdovým perem na papír. V režimu Anywhere můžete dotykové pero využít k pohodlnému ovládání přístroje, například k návratu na hlavní obrazovku stačí jediné klepnutí.

Vysoké pracovní tempo obou telefonů určuje osmijádrový procesor taktovaný až na 2,7 GHz, který má k dispozici 8 GB operační paměti, respektive až 12 GB v případě modelu Ultra. Kapacita úložného prostoru je podle modelu 256 nebo 512 GB.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Výrobce se netají tím, že s novinkami cílí nejen na náročné uživatele, ale také na hráče. Oba telefony tak budou podporovat cloudovou platformu xCloud od Microsoftu, a to v rámci předplatného Xbox Game Pass Ultimate.

Od 15. září si případní zájemci budou moci zahrát na telefonu více než stovku oblíbených her původně určených pro Xbox. Patří k nim hity jako Minecraft Dungeons či Gears 5.

Fotografická výbava je rozdílná

Není pochyb o tom, že budoucnost patří mobilním sítím páté generace, právě proto novinky 5G podporují. Vedle toho nechybí ani podpora moderního standardu WiFi 6.

Akumulátor u většího modelu nabízí kapacitu 4500 mAh, u menšího pak 4300 mAh. Telefony navíc podporují systém rychlého dobíjení – za pouhou půlhodinu se baterie nabijí na 50 % maximální kapacity.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Oba telefony nabízejí na čelní straně 10megapixelovou kameru, vzadu je však sestava fotoaparátů jiná. Note20 nabízí hlavní 12Mpx F1.8 OIS, teleobjektiv 64Mpx F2.0 3x bezztrátový zoom a ultraširokoúhlý 12Mpx F2.2 120°.

Proti tomu Note20 Ultra se chlubí touto sestavou – hlavní 108Mpx F1.8 OIS, teleobjektiv 12Mpx F3.0 5x optický zoom a ultraširokoúhlý 12Mpx F2.2 120°.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Skládací chytré telefony jsou v kurzu

V pořadí již třetí skládací smartphone s ohebným displejem zvaný Galaxy Z Fold2 se chystá v letošním roce uvést do prodeje společnost Samsung. Ta však není...

Výběr článků

Načítám