Hlavní obsah

Samsung vyrobil nerozbitný mobil, vydrží až půl hodiny pod vodou

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Samsung vyrobila nový outdoorový mobil, který díky odolné konstrukci přečká i méně šetrné zacházení. Výrobce dokonce garantuje, že přístroj dokáže bez problémů pracovat i metr pod vodou, a to minimálně po dobu půl hodiny. Sportovní nadšenci ocení také odolnost proti pádům a prachu.

Foto: Archiv, Novinky

Samsung Xplorer B2100

Článek

Nový mobilní telefon Samsung Xplorer B2100 splňuje certifikaci IP57. To znamená, že si poradí nejen se stříkanci vody, ale bez problému si dá i půlhodinovou koupel, a to až v hloubce jeden metr. Problém tedy telefonu nečinní ani prudký déšť nebo velmi vlhké prostředí.

Pro fotografie, videa i programy je v telefonu vymezena paměť sedm MB, kterou je ale naštěstí možné rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD. Díky novým paměťovým kartám tak za cenu okolo tisíce korun můžete vybavit přístroj až 16GB kartou typu microSDHC.

Ve standardní výbavě telefonu je i FM radio nebo bluetooth pro spárování komunikátoru s handsfree nebo počítačem. Integrovaný multimediální přehrávač si poradí s formáty MPEG4, H.263, 3GP, MP3, AAC, AAC+, e-AAC, WMA, AMR, MIDI, WAV. Integrovaný fotoaparát má rozlišení 1,3 Mpix.

Telefon má rozměry 113 x 48,9 x 17,4 milimetrů a hmotnost 102,8 gramů. Mobil Samsung Xplorer B2100 by měl být na českém trhu dostupný v květnu za cenu okolo tří tisíc korun. Extrémně odolný telefon začala před časem nabízet také společnost Evolve. Její přístroj s cenou okolo pěti tisíc by měl dokonce odolat přejetí autem.

Konkurenční mobil odolá vodě, mrazu i pádům

Hlavní předností mobilního telefonu Evolve Survivor je jeho pogumované tělo vystužené kovovým rámem, díky kterému je zařízení takřka nerozbitné. Telefon také odolá vlhkosti, dešti, sněhu i pádům.

Telefon je možné používat v -20 °C, ale také v 60 °C, navíc odolá až 85% vlhkosti. Dobrodružnější jedinci ocení i netradiční funkce, jako je teploměr, tlakoměr, výškoměr nebo kompas. Neméně zajímavé jsou funkce LED svítilny nebo laserového ukazovátka. Ty je možné používat i pokud je telefon vypnutý.

Foto: Archiv, Novinky

Evolve Survivor

Evolve Survivor

FOTO: Archiv, Novinky

Pokud se telefonu vybije baterie a nikde není k dispozici elektrická síť, můžete jej nabít pomocí speciální ruční dobíječky. Ta bohužel ale není součástí balení. Paměť telefonu pojme až 300 kontaktů a 100 SMS zpráv. Navíc je možné paměť ještě rozšířit pomocí paměťové karty typu microSD s kapacitou 16 GB. S počítačem Evolve Survivor komunikuje pomocí tradičního USB portu.

Technické parametry

  • Model: Samsung Xplorer (B2100)
  • Síť: GSM/ GPRS / EDGE (850/ 900 / 1800/ 1900MHz)
  • Displej: 1, 77 palců, 120x160 pixelů
  • Fotoaparát: 1,3 Megapixelů
  • Video záznam: 15 fps
  • Paměť interní: 7MB
  • Paměťové karty: MicroSD
  • Podporované formáty:  MPEG4, H.263, 3GP, MP3, AAC, AAC+, e-AAC, WMA, AMR, MIDI, WAV
  • Další funkce: Odolný proti prachu a vodě, FM Radio, Baterka (Power LED), Bluetooth 2.1+EDR, USB 2.0
  • Doba hovoru: až 9 hodin
  • Pohotovostní doba: až 600 hodin
  • Váha: 102,8 g
  • Rozměry: 113 x 48,9 x 17,4 mm

Na jedno dobití by měl mobil vydržet pracovat až 450 hodin. Rozměry přístroje jsou 53 mm x 115 mm x 24 mm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám