Hlavní obsah

Samsung se zbavuje loňských top modelů. Kvůli příchodu nového mobilního krále

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra nové vlajkové lodi od společnosti Samsung se nezadržitelně blíží. Výrobce se tak začal zbavovat loňských špičkových modelů, které i po více než roce na pultech obchodů mají uživatelům co nabídnout. Stále jde totiž o jedny z nejvýkonnějších přístrojů, jaké jsou aktuálně k dostání.

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edgeVideo: archív výrobce

 
Článek

Oba loňské top modely šly do prodeje na začátku loňského března. Tehdy se model Galaxy S7 prodával zhruba za 19 000 Kč a provedení Galaxy S7 edge za 21 500 Kč.

Už před Vánocemi byly ceny ještě příznivější. Sedmička s rovným displejem stála 15 400 Kč a se zakřiveným pak 16 100 Kč. A cenový propad pokračoval i letos. Galaxy S7 je tak možné zakoupit podle Zboží.cz již od 12 000 Kč a verzi S7 edge od 14 950 Kč.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zleva: Samsung Galaxy S7 edge a Galaxy S7

Výrobce navíc ve vybraných obchodech nabízí ještě cashback ve výši 2500 Kč, tedy možnost vrácení zmiňované částky na účet po zakoupení. Celkově je tak možné dosáhnout ještě nižší ceny.

Sedmičky mají výkonu na rozdávání

Menší model od Samsungu, Galaxy S7, je vybaven 5,1palcovou obrazovkou s rozlišením 2560 × 1440 obrazových bodů. Větší S7 edge má pak 5,5palcový displej s totožným rozlišením.

Na rozdíl od obyčejné es sedmičky je dotykový panel zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u předchůdce využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Foto: archív výrobce

Porovnání velikosti obou novinek, v pozadí je větší verze Galaxy S7 edge.

V útrobách nových chytrých telefonů od Samsungu tepe osmijádrový procesor, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz. Ten je doplněn o 4 GB operační paměti. Úložný prostor je možné rozšířit díky čtečce paměťových karet. O nedostatku výkonu tedy nemůže být ani řeč, a to přestože jsou modely Galaxy S7 a S7 edge na pultech obchodů již více než rok.

Obě sedmičky lákají na zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těla zařízení dostat, aniž by nějak narušil líbivý vzhled. Smartphone díky tomu může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

Nová vlajková loď

Kdo by si myslel, že se snaží jihokorejský elektronický gigant atraktivnějšími cenami zbavit skladových zásob, měl by pravdu. Výrobce se totiž již dříve nechal slyšet, že 29. března odhalí nástupce s pořadovým číslem osm. [celá zpráva]

O něm zatím zástupci společnosti Samsung zarytě mlčí, ukázali pouze půlminutové video, ve kterém shrnuli, jak se postupem let staly chytré telefony naprostou samozřejmostí. A na samotný závěr pak výrobce ukázal siluetu přístroje, kterým by měl být právě Galaxy S8.

Ale protože obrázek odhalil maximálně tvar nové vlajkové lodi, popustili tím zástupci jihokorejského elektronického gigantu snad ještě větší uzdu fantazii. O tom, co bude novinka umět, můžeme tedy tak maximálně spekulovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tohle je telefon - prezentace Samsungu Galaxy S8Video: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám