Hlavní obsah

Samsung prodal 30 miliónů telefonů Galaxy S III

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics prodal za zhruba pět měsíců přes 30 miliónů svých chytrých telefonů Galaxy S III. Nejnovější verze Galaxy S je tak jedním z nejprodávanějších smartphonů na světě.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Článek

Samsung Galaxy S III se začal oficiálně prodávat 4. června. Ještě před tímto datem si jej předobjednalo rekordních devět miliónů lidí - už tehdy bylo jasné, že model trhne dosavadní prodejní rekordy výrobce. Připomeňme, že druhá generace modelu Galaxy S se začala prodávat loni v dubnu a hranici 30 miliónů překonala až po 14 měsících prodeje.

Applu se podařilo prodat přes pět miliónů nejnovějších iPhonů 5 za první tři dny prodeje. Kolik tvoří jejich tržní podíl, však není jasné. Apple totiž ve svých finančních výsledcích uveřejňuje celkové prodeje svých telefonů, tedy nových i starších modelů dohromady. Od srpna do září americký počítačový gigant prodal téměř 27 miliónů jablečných telefonů.

Foto: Apple

iPhone 5

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je na internetu možné zakoupit Samsung Galaxy S III od 10 429 do 16 771 Kč. Ceny iPhonu 5 startují na 17 415 korunách.

Vysoká poptávka po chytrých telefonech výrazně přispěla k tomu, že čistý zisk Samsungu se ve třetím čtvrtletí téměř zdvojnásobil na rekordních 6,56 biliónu wonů (115 miliard Kč). Divize, která vyrábí mobilní telefony, fotoaparáty a počítače, přispěla k zisku téměř 70 procenty.

Co umí Samsung Galaxy S III

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SIII

Nová vlajková loď společnosti Samsung nabízí skvělé technické parametry a vysoký výkon. Galaxy S III je vybaven 4,8palcovým displejem s vysokým rozlišením 1280x720 obrazových bodů. Použita u něj byla technologie Super AMOLED, díky čemuž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Displej ale není to jediné, čím přístroj nadchne, patří totiž k těm nejvýkonnějším chytrým telefonům na trhu. Vybaven je čtyřjádrovým procesorem Exynos 4412, který pracuje na frekvenci 1400 MHz a k dispozici má 1024 MB operační paměti.

Novinku pohání operační systém Android. Zaujmout zákazníky se přístroj snaží také technologií S-Voice, která umožňuje prostřednictvím hlasu vyhledávat informace a komunikovat s přístrojem. Smart stay zase dokáže rozeznat, jakým způsobem přístroj používáte, a podle toho jej nastavit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám