Hlavní obsah

S novými mobily se roztrhl pytel. Samsung ukázal další dvě novinky

Novinky, lez

Teprve minulý týden si odbyl premiéru chytrý telefon Galaxy A7, který je prvním přístrojem od Samsungu se třemi hlavními fotoaparáty. Přesto jihokorejský elektronický gigant uvedl pouhých pár dní poté další dvě novinky.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy J4+

Článek

Nové smartphony se jmenují Galaxy J6+ a Galaxy J4+. Lákat budou především na nízkou cenu, přestože nabídnou i některé prémiové prvky. Například zadní kryt je u obou modelů skleněný, což byla až donedávna výsada pouze dražších modelů.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy J6+

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy J6+

Obě novinky mají šestipalcový displej s tenkými rámečky okolo, dotyková obrazovka nabízí poměr stran 18,5 : 9 a rozlišení HD+. Protáhlý displej se skvěle hodí na multitasking, telefon disponuje funkcí Split Screen, která uživatelům dovoluje používat na velkém displeji dvě aplikace najednou.

Výkon nových smartphonů víceméně odpovídá dané cenové třídě. Oba staví na čtyřjádrovém procesoru Qualcomm SnapDragon 425 s frekvenci 1,4 GHz. Rozdíl je v kapacitě operační paměti, Galaxy J6+ nabízí 3 GB, model J4+ pak pouze 2 GB. Úložiště má v obou případech kapacitu 32 GB a je možné jej dále rozšiřovat pomocí paměťových karet až o 512 GB.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy J4+

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy J4+

Další rozdíl se týká fotoaparátů. Levnější Galaxy J4+ má totiž pouze dva objektivy, vepředu je senzor s rozlišením 5 MPx, který je napojený na objektiv se světelností f/2,2, vzadu je pak 13MPx fotoaparát se světelností f/1,9. Proti tomu Galaxy J6+ nabízí fotoaparáty tři, vzadu je duální optika 13 Mpx (f/1,9) + 5 Mpx (f/2,2) a vepředu pak 8 Mpx (f/1,9).

Modely Galaxy J6+ a J4+ mají být ještě levnější než zmiňovaný smartphone Galaxy A7, ten je zástupcem vyšší střední třídy a prodávat se bude za 9000 Kč. [celá zpráva]

Proti tomu Galaxy J6+ vyjde na necelých šest tisíc korun, za verzi Galaxy J4+ pak případní zájemci zaplatí bezmála 4500 Kč.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy A7

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy A7

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám