Hlavní obsah

Rychlost internetu LTE stoupla v únoru meziročně až o polovinu

– Praha

Rychlost mobilního internetu LTE v únoru meziročně vzrostla až o polovinu. Nejrychlejší připojení poskytoval Vodafone s průměrem 46,6 Mbit/s, následuje O2 s 42,2 Mbit/s a T-Mobile s 37,2 Mbit/s. U Vodafonu však rychlost proti lednu klesla o osm procent. Vyplývá to z aktuálního měření serveru DSL.cz, jehož výsledky firma poskytla ČTK. Za zrychlováním LTE podle operátorů stojí zejména investice do zvyšování kapacity sítí a také využití většího množství frekvencí.

Foto: Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Rychlost pevného připojení DSL stoupla proti lednu o dvě procenta a meziročně o 11 procent na 24,1 Mbit/s. Rychlost kabelového internetu naopak klesla proti předchozímu měsíci o sedm procent na 41,1 Mbit/s. Proti roku 2020 si pak kabelový internet pohoršil o čtyři procenta. U optického připojení rychlost klesla o sedm procent na 41,2 Mbit/s.

Průměrná rychlost wi-fi zůstala na stejné hodnotě jako v lednu. V porovnání s rokem 2020 si ovšem polepšila o deset procent na 23 Mbit/s. Průměrnou rychlost nejvíce převýšila společnost SkyNet s 36,7 Mbit/s. Na poslední příčce pak skončila společnost AB-NET, u které server naměřil průměrnou rychlost 10,1 Mbit/s.

Rychlý internet v Česku? Stát zaplatí za dobudování přípojek 11,5 miliardy

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Bezdrátový internet do celého domu

Distanční výuka ve školách i práce z domova dává počítačovým sítím pořádně zabrat. U celé řady lidí přitom není problém s rychlostí připojení, ale spíše...

Výběr článků

Načítám