Hlavní obsah

Rozhodnuto: nejnovější iPhone nebude mít zabudovanou SIM kartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová verze mobilního telefonu iPhone nebude obsahovat zabudovanou SIM kartu. Uvedla to podle listu Financial Times společnost Apple, která tyto telefony vyrábí. Proti zabudované SIM kartě se postavili někteří přední evropští poskytovatelé služeb pro mobilní telefony.

Foto: Reuters

iPhone 4

Článek

Operátoři Apple podezírají, že se snaží získat kontrolu nad jejich vztahem s předplatiteli služeb. Nová technologie by totiž klientům umožnila koupit si iPhone a na webové stránce Applu si vybrat služby operátora, který jim vyhovuje.

Potřebná data by se na SIM kartu zapsala na dálku, takže telefon by byl připraven okamžitě k použití. Ještě více by ale mohlo operátorům vadit, že nová technologie SIM karet by klientům umožnila snáze měnit poskytovatele služeb.

Podle zdrojů listu Financial Times operátoři nevěří, že se Apple vzdal plánů na zabudovanou SIM kartu nadobro. Někteří analytici upozorňují, že zabudovaná SIM karta by byla prvním krokem firmy Apple na cestě k poskytování síťových služeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám