Hlavní obsah

Rodí se nový telekomunikační gigant. T-Mobile US a Sprint jednají o fúzi

New York

Američtí mobilní operátoři T-Mobile US a Sprint jednají o fúzi. Informovala o tom televize CNBC s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Akcie obou podniků v reakci na tuto zprávu výrazně posílily. Zdroje nicméně upozorňují, že jednání si vyžádají ještě řadu týdnů a že jejich výsledek je nejistý.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

T-Mobile US je podle počtu zákazníků třetím největším mobilním operátorem v USA, Sprintu patří čtvrtá příčka. T-Mobile US je součástí německého telekomunikačního gigantu Deutsche Telekom, zatímco většinovým vlastníkem Sprintu je japonská společnost SoftBank Group.

Podle zdrojů televize CNBC by se v případě fúze operátorů T-Mobile US a Sprint stal většinovým vlastníkem sloučeného podniku Deutsche Telekom. Firmy se ke zprávě televize CNBC odmítly vyjádřit.

Tržní hodnota společnosti T-Mobile US se pohybuje kolem 51 miliard dolarů (1,1 biliónu Kč), zatímco tržní hodnota Sprintu dosahuje zhruba 30 miliard dolarů (655 miliard Kč), píše agentura Reuters.

Sprint před více než třemi lety vzdal rozhovory o převzetí T-Mobile US kvůli odporu ze strany amerických regulačních úřadů. Tehdejší návrh Sprintu předpokládal, že kontrolu nad sloučeným podnikem bude mít SoftBank.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám