Hlavní obsah

Příplatek až 20 tisíc Kč. Rozdíly v cenách ohebného mobilu Samsung jsou propastné

Novinky, lez

Celá řada tuzemských prodejců již zařadila do své nabídky první skládací mobil od společnosti Samsung s ohebným displejem. Rozdíly v cenách jsou ale propastné – činí bezmála 20 000 Kč. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Rozevřený smartphone poslouží jako tablet

Článek

Nejlevněji je v tuzemských obchodech možné zakoupit Galaxy Fold za 49 990 Kč. Podle Zboží.cz si nicméně někteří prodejci novinku cení i na 69 490 Kč, což představuje rozdíl přesně 19 500 korun.

První mobil s ohebným displejem od Huawei je vyprodaný. Překupníci chtějí až 200 tisíc

Mobil

Jde přitom o zcela totožné přístroje, ohebný mobil od Samsungu se totiž nabízí pouze v rozdílných barvách. Hardwarová specifikace, která by vyšší cenovku ospravedlnila, je totiž vždy zcela totožná.

Někteří obchodníci pravděpodobně spoléhají na to, že poptávka bude tak vysoká, že lidé nebudou váhat utratit více peněz. Koneckonců konkurenční Huawei Mate X překupníci nabízí v domovské Číně klidně i za 200 000 Kč, přitom výrobcem doporučená cena je pouze 55 000 Kč.

Uvedená cena nicméně platí pouze pro čínský trh. Oficiálně se totiž Huawei Mate X v Evropě zatím neprodává, logicky tedy není dostupný ani v Česku.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Hlavním lákadlem modelu Fold je skládací konstrukce, díky které přístroj dovede zastat i funkci tabletu. Novinka od společnosti Samsung má totiž dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože na větším displeji mohou současně používat tři aktivní aplikace.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám