Hlavní obsah

Prémiový fotomobil od Kodaku zlevnil o tisíce korun

Novinky, ort

Chytrý telefon Kodak Ektra, který láká především na prémiový fotoaparát, je na pultech obchodů sotva pár měsíců. Přesto již zaznamenal dramatický propad ceny o několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Kodak Ektra

Článek

Model Ektra od společnosti Kodak je spíše fotoaparátem než smartphonem. To není zas tak překvapivé. Tento výrobce si totiž vydobyl své renomé právě díky fotoaparátům, a nikoli chytrým telefonům. Zájem lidí o smartphony však donutil i značku Kodak ke změnám.

V prvních měsících letošního roku se model Ektra prodával v tuzemských obchodech za částky blížící se pomyslné hranici 15 000 Kč. Poté se dočkal mírného zlevnění, stále se však nepodařilo snížit cenu pod 13 000 Kč.

Zlom nastal až v tomto měsíci, kdy smartphone od společnosti Kodak zlevnil hned o několik tisíc korun. Aktuálně je tak podle Zboží.cz k dostání v tuzemských obchodech za 6790 Kč. Za pouhých pár týdnů zlevnil o více než šest tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Kodak Ektra

S ohledem na nabízenou výbavu je tak aktuální cenovka více než lákavá. V útrobách přístroje pak tepe 10jádrový procesor Helio X-20, který má k dispozici 3 GB operační paměti. Pro uložení dat je pak k dispozici 32GB paměť, kterou lze navíc ještě snadno rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD.

Ektra láká na pětipalcový displej s rozlišením Full HD. Ten je proti poškození chráněn odolným sklem Corning Gorilla Glass.

Tím nejzajímavějším je ale pochopitelně použitý fotoaparát. Nabízí rozlišení 21 megapixelů a je vybaven optickou stabilizací, která přijde vhod nejen při focení, ale během natáčení videí. Samozřejmostí je automatické zaostřování, potěší i dobrá světelnost hlavního objektivu F2.0. Vepředu se pak ukrývá 13megapixelová kamera.

Foto: archív výrobce

Kodak Ektra

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám