Hlavní obsah

Pákistán ruší levné noční volání, prý podporuje vulgaritu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Pákistán nařídil všem mobilním operátorům v zemi, aby zrušili levné, pozdně noční tarify, protože podle mínění vládních úřadů podporují vulgaritu mezi mladými muži a ženami. Informovala o tom v pátek agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Vláda o této direktivě rozhodla po dlouhých diskusích," řekla AFP mluvčí Pákistánského telekomunikačního úřadu (PTA) Malahat Rabová.

K zákroku podle ní vyzýval také pákistánský parlament, jehož členové jsou přesvědčeni, že dlouhé noční hovory za zlevněnou cenu nejsou vhodné především pro pákistánskou omladinu.

Pákistánské mobilní sítě se čas od času stanou terčem vládních zákroků, jako například v loňském roce, kdy se PTA pokusil zakázat 1700 "obscénních" slov k používání v SMS zprávách. Tento krok se ale setkal s kritikou nejen kvůli snaze o cenzuru, ale také proto, že se na seznamu ocitla zcela nevinná slova jako "pleťové mléko" nebo "pitomec".

Reklama

Výběr článků

Načítám