Hlavní obsah

O2 nabídne iPhone od jedné koruny, nedotovaný za 11 995 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátor Telefónica O2 bude nabízet nedotovaný multimediální mobil iPhone 3G za 11 995 Kč. Nedotovaná verze s dvojnásobnou pamětí 16 GB pak vyjde na 14 095 Kč. Dotované přístroje bude možné podle výše zvoleného tarifu se smlouvou na dva roky získat od jedné koruny. Firma to oznámila na internetových stránkách pro zájemce o telefon. Konkurence ceny zatím nezveřejnila.

Článek

T-Mobile je zřejmě oznámí ve středu. Vodafone na svém blogu oznámil prvního zákazníka, kterému iPhone přesně o půlnoci na 22. srpna doručí až domů. Operátor začne iPhone prodávat od půlnoci ze čtvrtka na pátek. V tu dobu bude mít pro nedočkavce otevřenu značkovou prodejnu na Václavském náměstí v Praze a v České ulici v Brně. Zájemci o pořízení dotovaného telefonu spolu s tarifem si jej mohou ve značkových prodejnách rezervovat od úterka.

Každý zákazník si bude moci koupit jeden telefon. Telefónica pro iPhone nabídne čtyři speciální tarifní balíčky s měsíčním paušálem od 600 do 4050 korun, které kopírují tarify Neon M až XXL s neomezeným stahováním dat. Cena dotovaných telefonů bude v případě balíčků XL a XXL jedna koruna, u balíčků L a M 3995 respektive 5995 korun za verzi osm GB.

Za telefon s dvojnásobnou pamětí si uživatelé u balíčků L a M 2000 korun připlatí. Operátor ve své nabídce zdůrazňuje, že jako jediný provozuje v tuzemsku síť 3G, která umožňuje rychlé datové přenosy podporované iPhonem. Nyní firma pokrývá Prahu a Brno, do konce roku 2009 chce pokrýt 20 až 30 měst. Velká města, jako Ostrava či Plzeň, by měla být pokryta v prvním čtvrtletí 2009. Do dvou až tří let má být signál v dosahu 70 procent populace.

iPhone 3G údajně sužuje množství vážných nedostatků

Nový iPhone je po celém světě velkým hitem. V zemích, kde je nový komunikátor již v prodeji, se však stále více ozývají hlasitější stížnosti na podivné služby a zejména potencionální hardwarové chyby nového iPhonu 3G.

Hlavními problémy nového iPhone 3G mají být: časté vypadávání hovorů, pomalý přístup na web, špatná stabilita 3G sítě a časté restartování telefonu. Dle mnoha specializovaných webů navíc není obal telefonu příliš kvalitní. Již po několika dnech se na telefonu objevují praskliny.

Více informací o stížnostech uživatelů a postavení Applu vůči problémům naleznete zde.

Reklama

Související články

Ženy poslaly do vězení mobily ukryté v mýdle

Sokolovští kriminalisté vypátrali dvě ženy ze Sokolova, které chtěly do věznice v Kynšperku nad Ohří propašovat mobilní telefony. Ty ukryly v mýdle a ve třech...

Výběr článků

Načítám