Hlavní obsah

Nový phablet od Samsungu se ukáže na začátku srpna

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung konečně potvrdila to, o čem se spekulovalo v kuloárech již delší dobu. V srpnu se ukáže nový phablet, který bude přímým nástupcem loňských top modelů Galaxy Note10 a Galaxy Note10+.

Smartphony řady Samsung Galaxy S20 naživoVideo: Novinky

 
Článek

O konání velké tiskové konference informoval výrobce v noci z úterý na středu na Twitteru. Nepotvrdil tedy přímo, že půjde o chytrý telefon řady Galaxy Note, ale z přiloženého videa je to zřejmé. Na záběrech jde totiž vidět stylus, kterým je vybavena právě modelová řada Note.

Video toho ale tentokrát o mnoho více neprozrazuje. Jisté tedy není ani to, zda se kromě zmiňovaných chytrých telefonů řady Note dočkáme nějaké další novinky. Ve hře jsou totiž například ještě tablety, sluchátka a chytré hodinky.

O výbavě smartphonu řady Galaxy Note můžeme jen spekulovat. Lze nicméně předpokládat, že stejně jako v minulých letech se výrobce inspiruje u vlajkových lodí řady Galaxy S, ty byly zkraje letošního roku odhaleny hned tři, nesou pořadové číslo 20.

Chytré telefony Samsung Galaxy Note10 a Note10+Video: archív výrobce

Konkrétně se nabízejí ve třech velikostech. Model Galaxy S20 má 6,2palcový displej. Větší bratříček Galaxy S20+ se pak pochlubí 6,7palcovou obrazovkou, to nejlepší v nabídce představuje Galaxy S20 Ultra, který disponuje 6,9palcovou úhlopříčkou. Rozlišení je ve všech provedeních Quad HD+.

Vedle hlavního senzoru mají všechny tři telefony na zadní straně také teleobjektiv, širokoúhlý objektiv a ultraširokoúhlý objektiv. Mezi jednotlivými fotoaparáty je možné dle libosti přepínat.

Foto: archív výrobce

Smartphone Galaxy S20 Ultra

Všechny modely jsou navíc připraveny na éru 5G, je s nimi tedy možné přijímat nejnovější generaci mobilního internetu. Ta je však v České republice dostupná zatím jen v Praze a Kolíně.

Samsung se při premiéře modelů řady Galaxy S20 nechal slyšet, že novinky poslouží také jako „kapesní konzole“. Telefony nabízí displej s vysokou obnovovací frekvencí 120 Hz, díky čemuž umožňují velmi plynulé překreslení pohybu. Rozdíl by měl jít znát především v rychlých on-line akcích, jako je Fortnite či PUBG Mobile.

Chytrý telefon Galaxy S20 Ultra od společnosti SamsungVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám