Hlavní obsah

Nový mobil se skládá jako puzzle

Novinky, zgl

Společnost Circular Devices se chystá příští rok začít prodávat svůj první modulární chytrý telefon. Přístroj příhodně nazývaný Puzzlephone je v podstatě mobil, jehož jednotlivé části se dávají dohromady prakticky úplně stejně jako oblíbené dětské skládačky, upozornil server Next Power Up.

Foto: archív výrobce

Puzzlephone

Článek

Puzzlephone se skládá ze tří hlavních částí. Základ tvoří napevno zabudovaný displej, reproduktory a mikrofon. Zároveň jsou v něm uloženy také všechny technologie, které umožňují komunikovat jednotlivým dílům mezi sebou.

Další část má pak obsahovat procesor, operační paměť a fotoaparát. Poslední díl pak kromě baterie obsahuje také paměť telefonu.

Foto: archív výrobce

Puzzlephone

K čemu je to všechno dobré? V prodeji se objeví hned několik různých modulů. Zákazníci si tak budou moci poskládat přístroj vždy přesně na míru. Sami tak zvolí, zda chtějí extrémně výkonný, nebo naopak energeticky úsporný procesor, či jak kvalitní má být fotoaparát. Tím pochopitelně budou ovlivňovat i samotnou cenu přístroje.

Zároveň ve chvíli, kdy už nebude dostačovat výkon nebo kapacita úložného prostoru, vše vyřeší nový díl. To by měla být koneckonců jedna z nejsilnějších zbraní novinky, místo utrácení peněz za celý nový telefon postačí koupit levnější modul.

Foto: archív výrobce

Puzzlephone

V základu by měl Puzzlephone, který se mimochodem velmi podobá dříve představenému Projectu Ara, disponovat operačním systémem Android. Výrobce však přislíbil, že se bude během nadcházejícího roku snažit zajistit podporu také pro další platformy.

Podrobnější technické parametry zatím nejsou známy. Na pultech obchodů by se novinka měla objevit v průběhu příštího roku, otazník však zatím visí nad její prodejní cenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám