Hlavní obsah

Nový mobil pro seniory má dotykový displej i nouzové volání

Novinky, zgl

Většina výrobců se na právě probíhajícím veletrhu Mobile World Congress ve španělské Barceloně snaží zákazníky zaujmout špičkovými telefony nabitými nejnovějšími funkcemi. Společnost Emporia Telecom však vsadila na jednoduchý přístroj pro seniory nazývaný LIFE Touch, který je vybaven dotykovým displejem a inteligentním systémem nouzového volání.

Foto: Emporia

Emporia LIFE Touch

Článek

„Řada emporiaLIFE byla pro nás vždy klíčová. Teď jsme tuto sérii oblíbených telefonů doplnili o nové atraktivní funkce. Kombinace velkého dotykového displeje a velké klávesnice zajišťuje snadné použití,“ prohlásil Albert Fellner, zakladatel a majitel společnosti Emporia Telecom.

Novinka má totiž výsuvnou konstrukci, díky čemuž je možné přístroj používat ve dvou režimech. V základu je k dispozici dotykový panel a hlavní ovládací tlačítka, která jsou umístěna pod ním. Ve vysunutém pak ještě plnohodnotná numerická klávesnice s velkými znaky.

Nechybí ani mechanická tlačítka po stranách, kterými byly vybaveny i starší modely tohoto výrobce. S jejich pomocí je možné přepnout mobil do pohotovostního režimu, rozsvítit zabudovanou baterku nebo zapnout budík. Jedním z tlačítek se ovládá také vestavěný fotoaparát, který má rozlišení dva megapixely.

Spolupracuje s chytrými telefony

I když se LIFE Touch snaží být co nejjednodušším telefonem, nabízí i pokročilé funkce. Řeč je především o technologii nazývané Me, kterou bude možné nainstalovat do libovolného chytrého telefonu.

Tato aplikace pak umožní mladším uživatelům s klasickými smartphony připojit se k novému mobilu pro seniory a sdílet s ním například fotografie. Vyměňovat si je možné na dálku také různé poznámky nebo zápisky v kalendáři.

Zajímavý je také systém inteligentního nouzového volání. V telefonu se předvolí až pět telefonních čísel, které jsou v případě potřeby postupně vytáčeny stále dokola, do doby, než je hovor přijat. Nastavovat tyto kontakty je navíc opět možné na dálku díky aplikaci Me.

Emporia LIFE Touch by se měla na pultech objevit na konci letošního roku. Jaká bude její cena, však výrobce neprozradil.

Reklama

Výběr článků

Načítám