Hlavní obsah

Nový mobil od Sony je výrazně dražší, než se čekalo

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci nové řady X chtěla společnost Sony nabízet chytré telefony s dobrým poměrem cena/výkon. Oficiální ceny novinek zatím oznámeny nebyly, ale v rámci předobjednávek již někteří prodejci nabízejí chytré telefony Xperia X k prodeji. Ceny ale bohužel rozhodně příznivé nejsou.

BEZ KOMENTÁŘE: Sony Xperia X PerformanceVideo: Sony

 
Článek

Řada X byla odhalena letos v únoru na největším mobilním veletrhu MWC ve španělské Barceloně. Zástupci společnosti Sony tehdy přislíbili, že ceny novinek budou příznivější, než bývá u vlajkových lodí prakticky všech výrobců běžné.

Připomeňme, že konkurence nabízí své nejlepší chytré telefony za částky přesahující hranici 20 000 korun. Celkem po právu se tak čekalo, že nejlepší model série X bude o pár tisíc levnější, jenže v obchodech je tomu přesně naopak.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia X Performance

Několik prodejců nabízí model Sony Xperia X Performance za více než 26 000 korun. To je tedy v konečném důsledku citelně vyšší částka, než za jakou je možné koupit například konkurenty od Samsungu a Applu.

Je však nutné opět připomenout, že společnost Sony oficiální ceny novinek ještě nezveřejnila. Ty mohou být tedy logicky v konečném důsledku citelně nižší, než je tomu u aktuálních předobjednávek.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia X Performance

Xperia X Performance pracuje s procesorem Qualcomm Snapdragon 820, jehož osm jader tepe při frekvenci 2150 MHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti. 32GB úložný prostor spolupracuje se čtečkou paměťových karet, kapacitu lze tak snadno navýšit.

Displej má úhlopříčku pět palců a nabízí rozlišení 1920 × 1080 pixelů. Jedním z velkých lákadel modelu X Performance je certifikace IP 68, díky které je možné pracovat s telefonem i pod vodou. Zároveň nabízí zvýšenou odolnost proti prachu.

Modely s nižší konfigurací se zatím v nabídkách prodejců neobjevily. Kromě vrcholné verze Xperia X Performance byly totiž v Barceloně k vidění ještě dva nižší modely, které jsou vzhledem velmi podobné. Jde o verze Xperia X a Xperia XA. Obě ale mají nižší výkon a verze XA ještě nižší rozlišení displeje a horší fotoaparát.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia X

Foto: archív výrobce

Sony Xperia XA

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám