Hlavní obsah

Nový mobil od Nokie láká na příznivou cenovku. Češi ale mají zatím smůlu

Novinky, lez

Především na zajímavý poměr cena/výkon se snaží nalákat nový chytrý telefon Nokia 3.1 Plus. Kromě odpovídajícího výkonu mezi jeho přednostmi nechybí ani velký displej či duální fotoaparát. Snad jedinou vadou na kráse je, že zatím nebyla potvrzena dostupnost pro Českou republiku.

Nokia 3.1 PlusVideo: archív výrobce

 
Článek

Nokia 3.1 Plus si totiž odbyla premiéru v Indii, zástupci společnosti se přitom nechali slyšet, že s dostupností počítají především pro Asii. Následně sice byla tato informace upřesněna, že novinka se bude nabízet i na dalších kontinentech, ale přesná dostupnost v Evropě – potažmo Česku – uvedena nebyla.

A to je poměrně škoda, neboť s ohledem na svou výbavu a cenovku, která se bude pravděpodobně pohybovat mezi čtyřmi a pěti tisíci, by se mohla novinka stát jedním z hlavních bestsellerů letošních Vánoc.

Velký displej v hlavní roli

Nové plusko nabídne velký šestipalcový IPS displej, který by měl nad stejně drahou konkurencí podle výrobce vynikat svým barevným podáním i pozorovacími úhly. Jeho rozlišení je HD+, tedy 1440 x 720 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Nokia 3.1 Plus

Zadní strana je hliníková, díky čemuž by měl být přístroj i poměrně odolný. Vyzdvihnout si zaslouží také akumulátor s kapacitou 3500 mAh. Kvůli velkému displeji však s nějakou nadprůměrnou výdrží příliš počítat nemůžeme.

O pracovní tempo Nokie 3.1 Plus se stará osmijádrový procesor MediaTek Helio P22. Ten budou doplňovat 2 GB operační paměti a 16 GB úložný prostor. V prodeji se nicméně objeví také vybavenější varianta pro náročnější uživatele, která nabídne 3GB paměť a 32GB úložiště.

Láká na duální fotoaparát

Jednou z předností novinky má být také duální fotoaparát, který bude kombinovat senzory s rozlišením 13 a 5 MPx. Duální fotoaparáty jsou totiž zpravidla výsadou až dražších přístrojů. Samozřejmostí bude také třetí fotoaparát pro selfies na čelní straně.

Vše bude pracovat pod operačním systémem Android 8 Oreo. Stejně jako u dalších modelů tohoto výrobce přitom půjde o čistou verzi bez dodatečných grafických nadstaveb, díky čemuž by měl být přístroj o něco rychlejší než řada stejně vybavených konkurentů.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám