Hlavní obsah

Nový iPhone odhalí Apple 10. září

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple odhalí nový iPhone v úterý 10. září. Uvedl to server AllThingsD s odvoláním na zdroje přímo ze společnosti amerického počítačového giganta. Nový chytrý telefon je pro Apple velmi důležitý, neboť konkurence získává v posledních měsících stále větší podíl na trhu.

Foto: Apple

iPhone 5 s operačním systémem iOS 7

Článek

Apple zatím příchod novinky oficiálně nepotvrdil, na druhou stranu nové iPhony jsou odhalovány každý rok na velké tiskové konferenci krátce po začátku školního roku. Letos tomu nejspíše nebude jinak.

Vzhledem by se přístroj měl podobat současnému iPhonu 5, lze ale očekávat, že bude citelně výkonnější. Vybaven navíc bude novým operačním systémem iOS 7, který byl představen na začátku června.

Místo všelijakých grafických výstřelků a trojrozměrných oken působí uživatelské rozhraní sedmiček čistějším a svěžejším dojmem. Systém je daleko barevnější, ale přitom si zachovává stále přehlednost, která je jednou z největších výsad platformy iOS. Zachována zůstala zaoblená grafika ikon v menu, kterou navrhl už u prvního iPhonu spoluzakladatel Applu Steve Jobs.

BEZ KOMENTÁŘE: Apple iOS 7

Z iPhonů a iPadů zcela zmizí typický posuvník pro odemykání obrazovky, který si Apple nechal již dříve patentovat a vedl o něj opakovaně soudní pře. Nově se bude zobrazovat pouze obrázek, který se tahem prstu jednoduše odsune do strany, čímž se zpřístupní hlavní nabídka.

Apple vylepšil i práci s více aplikacemi najednou – tzv. multitasking. Všechny programy skutečně nyní mohou běžet na pozadí, až doposud tak pracovaly jen některé a další se spoléhaly pouze na vyskakující notifikace. Pracovat však nebudou aplikace permanentně, systém bude automaticky vyhodnocovat uživatelskou činnost a podle toho je bude připravovat.

Například pokud bude na iPhonu či iPadu každé ráno spouštěna čtečka elektronických knih, iOS 7 si to bude pamatovat a bude program vždy připravovat. Tento systém by měl mít pozitivní vliv na celkovou odezvu systému a v neposlední řadě i na výdrž baterie.

Dalším velkým vylepšením je takzvané Control Center, které seskupuje všechny ovládací prvky na jediném místě. V nabídce je možné upravovat hlasitost a intenzitu podsvícení či zapnout/vypnout WiFi, Bluetooth nebo noční režim.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám