Hlavní obsah

Nový chytrý telefon slibuje rekordní výdrž

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ty nejlepší chytré telefony zpravidla oslní vysokým výkonem i špičkovou obrazovkou. Jejich největší slabinou je ale výdrž baterie. Právě na tuto problematiku se zaměřila čínská společnost Ding Xuan a svůj nový smartphone vybaví akumulátorem s rekordní kapacitou. Upozornil na to server Digital Trends.

Foto: Ding Xuan

Nový telefon společnosti Ding Xuan bude poměrně tenký. Výrobce však zatím neprozradil ani jeho oficiální název.

Článek

Aktuálně nejlepší výdrž nabízí Droid Razr Maxx HD od společnosti Motorola, který disponuje 3300mAh baterií. Druhá příčka patří Samsungu Galaxy Note II s 3100mAh akumulátorem. Oba přístroje se bez elektrické zásuvky obejdou klidně i dva dny, zatímco většina konkurenčních přístrojů se musí dobíjet už po prvním dnu používání.

Foto: Motorola

Motorola Droid Razr Maxx HD

Kapacita baterie od společnosti Ding Xuan ale bude rovných 5000 mAh. Takovou hodnotou se v dnešní době nemůže pochlubit žádný konkurenční chytrý telefon. Výdrž by tak měla být proti současným rekordmanům dvakrát tak vysoká.

Smartphone by měl disponovat 4,5palcovým displejem a podle prvního zveřejněného snímku bude i poměrně tenký. Žádné další informace o přístroji však zatím nejsou známy. Jisté tak není, kdy přesně se objeví na trhu, ani kolik bude stát.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Note II

Žebříček chytrých telefonů s nejdelší výdrží, které prošly redakčními testy, sestavil na konci loňského roku server TechHive. Všechny telefony byly zkoušeny za stejných podmínek.

Konkrétně neměly doinstalovány žádné aplikace, které by mohly ovlivňovat spotřebu, byly přepnuty do leteckého režimu a měly nastavenu stejnou hodnotu jasu. Na každém přístroji s plně nabitou baterií pak bylo spuštěno video v rozlišení 720p, které bylo přehráváno až do 100% vybití. Naměřené hodnoty jsou uvedeny v tabulce níže.

Některé telefony se v přehledu opakují, protože obsahují jednak referenční přístroje, jednak modely upravené od operátorů. Ty mají často předinstalované nejrůznější programy, které mohou ovlivňovat výdrž. A jak se podle výsledků zdá, na spotřebu skutečně vliv mají.

Chytré telefony a jejich výdrž
ModelVýdrž při přehrávání videa (hod)
Motorola Droid Razr Maxx HD12:11
Samsung Galaxy Note II (AT)11:15
Samsung Galaxy Note II (T-Mobile)10:42
Motorola Droid Razr HD9:20
Apple iPhone 4S 16GB unlocked8:54
Apple iPhone 4 ATT 32GB8:42
Motorola Atrix 28:36
Apple iPhone 5 ATT 16GB8:21
Motorola Razr M8:04
Motorola Droid 47:53
Pantech Flex7:50
Samsung Galaxy S III Sprint7:44
Samsung Galaxy S III7:44
LG Optimus G (Sprint)7:30
Samsung Galaxy S LightRay 4G7:06
HTC Evo 4G LTE7:04
Samsung Galaxy SII7:02
LG Intuition7:01
Samsung Galaxy Note T-Mobile6:59
Nexus 46:52
Samsung Galaxy Note6:42
LG Optimus G (AT)6:39
Sony Xperia Ion6:33
Pantech Burst6:29
HTC Windows 86:22
LG Viper 4G LTE5:56
HTC Rezound4:41
Zdroj: TechHive

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám