Hlavní obsah

Nové smartphony od Nokie míří do prodeje, lákají na příznivější cenovky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především příznivějšími cenovkami se snaží zaujmout dva nové smartphony od společnosti Nokia, které byly představeny v září na veletrhu IFA v německém Berlíně. Dvě novinky z šestkové a sedmičkové řady nyní míří na pulty obchodů.

Nokia 7.2Video: archiv výrobce

 
Článek

První novinkou je Nokia 7.2, která je již dostupná u některých tuzemských prodejců. Na rozdíl od zahraničí je však v Česku dostupná pouze jedna verze, a to konkrétně model se 6 GB operační paměti a 125GB úložištěm, které si výrobce cení na 8799 Kč.

IFA 2019: Nokia vsadila na retro, do hry vrací tlačítkové mobily

Mobil

Nokia 6.2 je druhým lákadlem před Vánocemi od společnosti HMD Global, která telefony značky Nokia vyrábí. Tento model by se měl začít prodávat v průběhu nadcházejících dnů či maximálně týdnů za částku 6299 Kč. S ohledem na nabízenou výbavu jsou prodejní ceny poměrně příznivé – alespoň s přihlédnutím k aktuální nabídce konkurence.

Jak zběhlejší čtenáři patrně již tuší, lépe vybavenou z dvojice novinek bude Nokia 7.2. Hlavní předností tohoto smartphonu je 48MPx trojitý fotoaparát s technologií Quad Pixel a optikou ZEISS. Podle výrobce přístroj nabídne bokeh efekt podobný digitálním zrcadlovkám, telefon tedy dovede stejně rozmazat pozadí snímku. Přístroj vyniká také pokročilým nočním režimem.

Foto: archív výrobce

Nokia 7.2

Nokia 7.2 staví na úspěších svých předchůdců z řady sedm – nabídne dvoudenní výdrž na jedno nabití, obrazovku s technologií PureDisplay HDR a příznačný severský design.

Trojitý fotoaparát a PureDisplay je také výsadou druhé novinky mezi chytrými telefony zvané Nokia 6.2. Díky speciálnímu zobrazovacímu procesoru displej nabídne HDR technologii, zvládne zobrazit až miliardu barevných odstínů. Model Nokia 6.2 zůstává věrný svému skandinávskému původu a nabídne precizně zpracovanou konstrukci, prémiové materiály a unikátní design.

Nokia 6.2Video: archiv výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám