Hlavní obsah

Nové smartphony Microsoftu jsou stále v nedohlednu

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém roce se vyrojilo hned několik spekulací o tom, že se společnost Microsoft chystá uvést na pulty obchodů nové chytré telefony. Ale nestalo se tak a nic zatím nenasvědčuje tomu, že by se to mělo v letošním roce změnit.

Foto: Novinky

Poslední představená vlajková loď – Microsoft Lumia 950 XL

Článek

O nových smartphonech od amerického softwarového gigantu se v kuloárech hovoří již delší dobu, přestože zástupci Microsoftu zatím oficiálně nic nepotvrdili.

Novinka by se měla jmenovat Surface Phone a měla by cílit především na náročnější uživatele. Hned v první vlně by se měla podle dřívějších zpráv nabízet ve třech různých provedeních, jež se budou odlišovat především výkonem.

Foto: repro nextpowerup.com

Chytré telefony Surface Phone by mohly vypadat takto.

Dva modely budou určeny pro běžné uživatele, jeden bude extrémně výkonný a druhý sice pomalejší, ale zase levnější. Všechny budou pracovat pod operačním systémem Windows 10.

Ten nejvýkonnější Surface Phone by navíc po výkonnostní stránce neměl mít na trhu obdoby, jak Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Zda budou nové smartphony skutečně letos představeny, je však stále ve hvězdách. Stát by se tak mohlo ještě před koncem roku, kdy americký počítačový gigant pravidelně ukazuje novinky pro předvánoční sezónu.

Novinky nebudou pro „běžné smrtelníky“

Pokud se Microsoft odhodlá a nové smartphony skutečně ukáže, nebude s nimi cílit pravděpodobně na běžné uživatele.

Šéf francouzské pobočky amerického softwarového gigantu Vahé Torossian se totiž již v loňském roce nechal slyšet, že Microsoft se bude soustředit na korporátní sféru. To jinými slovy znamená, že přístroje nebudou určeny pro koncové uživatele, ale jen pro firemní klientelu.

Softwarový gigant již loni odprodal divizi klasických mobilů, tedy levných a „hloupých“ přístrojů, které nejsou vybaveny vlastním operačním systémem. Celý obchod měl hodnotu 350 miliónů dolarů (více než osm miliard korun). Kupcem byly HMD Global Oy a FIH Mobile, tedy dceřiná společnost Foxconn Technology Group.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám