Hlavní obsah

Nové chytré hodinky od Samsungu monitorují spánek i stres

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung den před oficiálním zahájením největšího mobilního veletrhu Mobile World Congress (MWC) ve španělské Barceloně odhalila druhou generaci svých chytrých hodinek Galaxy Gear. Představeny byly hned dva různé modely - Gear 2 a Gear 2 Neo. Hodinky nově budou obsahovat senzory pro sledování zdravotních a fitness funkcí. Samsung doufá, že nové funkce zvýší zájem o nákup chytrých hodinek.

Foto: archív výrobce

Samsung Gear 2 Neo

Článek

Nové hodinky budou mít senzor pro snímání srdečního tepu, krokoměr a různé senzory pro měření úrovně výkonu, spánku a stresu. Fotoaparát s nízkým rozlišením se nově přesune z řemínku do těla hodinek.

Foto: archví výrobce

Samsung Gear 2

Zatím není jisté, zda obrazovka hodinek bude nepřetržitě ukazovat čas. Původní hodinky Gear se kvůli úspoře baterie vypínaly. Baterie u nich vydržela jeden den, nyní má při běžném používání vydržet dva až tři dny.

První generace chytrých hodinek od Samsungu používala operační systém Android. Jihokorejský elektronický gigant se však snaží snížit podíl této platformy na trhu, proto modely Gear 2 a Gear 2 Neo používají Tizen.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Galaxy Gear

Samsung zatím nezveřejnil cenu nových hodinek. Na trhu se mají objevit v dubnu. Cena původních Gear byla 300 USD (téměř 6000 Kč), což je o 50 procent více než stojí chytré hodinky od Sony.

Chytré hodinky ale nejsou jediným trumfem, který má pro MWC 2014 jihokorejský elektronický gigant v rukávu. Odhalena by měla být v pondělí také nová vlajková loď Galaxy S5. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Samsung Galaxy S4

Trh zaplaví chytré hodinky

Chytré hodinky zatím prodejní rekordy netrhají, nejspíše i kvůli tomu, že na trhu je zatím nabízí jen pár prodejců. To je případ i první generace modelu Galaxy Gear. Firmě se totiž nepodařilo přesvědčit mnoho spotřebitelů, že nutně potřebují hodinky, na kterých si mohou neustále kontrolovat, zda jim nepřišly nějaké zprávy.

Z tzv. nositelných přístrojů, tedy těch, které se dají nosit přímo na těle, zatím měly úspěch pouze produkty pro fitness.

Analytici však tomuto odvětví věští zářnou budoucnost. Především kvůli tomu, že v průběhu letošního roku se chystá na pulty obchodů celá řada nových modelů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám