Hlavní obsah

Nokia začala prodávat revoluční fotomobil s rozlišením 41 megapixelů

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice se začal prodávat dlouho očekávaný chytrý telefon Nokia 808 PureView. Novinka zaujme především svým fotoaparátem, který patří k tomu nejlepšímu, co je možné v dnešní době zakoupit. Jeho rozlišení je 41 megapixelů. Cena novinky je oficiálně stanovena na 15 990 Kč, na internetu ji je ale možné sehnat o více než tisíc korun levněji.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

Článek

Nokia 808 PureView dokáže s 41megapixelovým rozlišením pracovat díky speciální technologii převzorkování obrazu. „Při standardních rozlišeních (2, 3, 5 a 8 megapixelů) to v praxi znamená možnost využívat zoom bez ztráty ostrosti a možnost sejmout obrazovou informaci ze sedmi pixelů a následně ji pro získání co nejostřejšího obrazu sloučit do jednoho pixelu,“ vysvětlila Pavla Tomsová, marketingová ředitelka Nokia ČR.

„Při vyfocení ve vysokém rozlišení to znamená možnost pořídit fotografii, následně v ní zoomovat, zvolit nový výřez, z něj udělat novou fotografii, změnit její velikost a následně odhalit do té doby skryté detaily původní scény,“ doplnila Tomsová s tím, že novinka umožňuje také záznam Full HD videa se čtyřnásobným bezeztrátovým zoomem.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

Ani v ostatních parametrech není novinka žádné ořezávátko, nabídne 1,3GHz ARM procesor a 512 MB operační paměti. Pro uložení dat je přístroj vybaven 16GB vestavěnou pamětí, kterou je možné dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD až o 32 GB. Nechybí ani podpora Wi-Fi, Bluetooth či HDMI výstup pro připojení telefonu k televizoru nebo projektoru.

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je Nokii 808 PureView možné zakoupit ve více než čtyřech desítkách obchodů. Ceny startují těsně pod hranicí 14 500 Kč, najdou se ale i prodejci, kteří si přístroj cení na více než 16 tisíc korun. Telefon je k dispozici v černém, červeném a bílém provedení.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám