Hlavní obsah

Nejtenčí smartphone na světě přežije i přejetí autem

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémy s ohýbáním iPhonu 6 Plus vyvolaly diskuzi o tom, jak jsou na tom extrémně tenké smartphony s odolností. Že o tom ale nesvědčí šířka pasu, se rozhodla demonstrovat společnost Oppo. Svůj nejnovější model R5, který se pyšní titulem nejtenčí smartphone na světě, podrobila opravdu důkladnému testu odolnosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Test odolnosti smartphonu Oppo R5Video: Oppo

 
Článek

Rozseknout jablko mobilem? Nebo s ním rozpůlit meloun? Žádný problém. Společnost Oppo navíc zkusila se svou novinkou ještě divočejší kousky, například rozbít ořech, zatlouct hřebík, nebo prostě jej jen přejet automobilem. Všechny činnosti zvládl přístroj na výbornou, jak jde vidět na konci videa.

Foto: archív výrobce

Oppo R5 je aktuálně nejtenčím smartphonem na světě. Prvenství si ale nejspíše nebude užívat příliš dlouho.

S extrémně tenkými smartphony se před Vánocemi roztrhnul pytel. Dokazuje to například společnost Kazam, která na konci října ukázala přístroj Tornado 348 s tloušťkou pouze 5,15 mm. Titul nejtenčí smartphone na světě však tomuto britskému výrobci jen pár dní poté uzmul právě model Oppo R5 s 4,9mm tělem.

Foto: archív výrobce

Kazam Tornado 348

Na pulty obchodů se však chystá ještě tenčí chytrý telefon. Čínský výrobce Vivo se již nechal slyšet, že chce pokořit pomyslnou hranici čtyř milimetrů. Novinka by měla mít v pase přesně 3,8 mm, což znamená, že dva na sobě položené přístroje budou stejně velké jako iPhone 5S, jak výrobce názorně ukazuje i na prvních snímcích.

Foto: archív výrobce

Porovnání nového smartphonu společnosti Vivo s iPhonem 5S

Jak vyřeší odolnost společnost Vivo, zatím není jasné. Otazník visí také nad další hardwarovou výbavou novinky. Jisté tak není ani to, kdy přesně se přístroj objeví v prodeji a jaká bude jeho cena.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový iPhone 6 se ohýbá, stěžují si zákazníciVideo: Unbox Therapy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám