Hlavní obsah

Nejnovější phablet od Samsungu dorazí do Česka za týden, stát bude 19 tisíc

Novinky, zgl

Už příští středu se ve stejnou dobu jako na zahraničních trzích začne v Česku prodávat phablet Samsung Galaxy Note 3, který byl představen na začátku měsíce na veletrhu IFA. Zástupci české pobočky jihokorejského elektronického gigantu potvrdili, že novinka se bude prodávat za 18 999 Kč.

Foto: Samsung

Galaxy Note 3

Článek

Zakoupit Galaxy Note 3 je možné v rámci předobjednávky již nyní. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, jej nabízí aktuálně 12 prodejců za cenu od 18 244 Kč do 19 tisíc korun. Je více než pravděpodobné, že v průběhu příštího týdne se nabídka ještě výrazně rozroste.

Novinka má 5,7palcový displej, druhá generace přitom nabízela úhlopříčku 5,3 palce. Tloušťka trojky je 8,3 mm a hmotnost dosahuje hodnoty 168 gramů. Základem je 2,3GHz procesor se čtyřmi jádry doplněný o 3 GB operační paměti. V prodeji by se měla objevit také verze s osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,9 GHz.

Galaxy Note 3 se snaží zbavit nálepky manažerského přístroje. Proto bude dostupný v devíti různých odstínech. Zadní strana phabletu již navíc nebude plastová, ale bude pokryta koženou vrstvou. To by mělo přístroji dodat punc originality a luxusu.

Foto: Tobias Schwartz, Reuters

Samsung Galaxy Note 3

Třetí generace phabletu od Samsungu nebude ochuzena o speciální stylus nazývaný S-Pen. Ten má několik nových funkcí. Kromě psaní na displeji je s ním možné vykonávat i různá gesta, která usnadní ukládání obsahu či přístup k nastavení. Stačí na displeji nakreslit v libovolné aplikaci kruh nebo obdélník.

Přestože má Galaxy Note 3 poměrně velký displej, Samsung počítá s tím, že některým lidem nebude stačit. Vyzrát na to se snaží funkce Multi Vision, která dokáže pospojovat monitory dvou nebo tří phabletů v jeden velký. Parta lidí tak může dát telefony jednoduše vedle sebe a nechat na nich přehrávat video. Chybět nebudou ani další chytré funkce, jako je například hlasové ovládání S Voice.

Foto: Samsung

Galaxy Note 3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám