Hlavní obsah

Nejmenší a nejlehčí telefon na světě je velký jako klíč od auta

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se u moderních chytrých telefonů předhánějí, kdo nabídne větší dotykový displej s vyšším rozlišením. Ještě před pár lety tomu bylo přesně obráceně – prim hrály ty nejmenší přístroje. Právě na tento odkaz se snaží nyní navázat společnost Willcom s novým mobilem, který je velký jako klíče od auta nebo krabička bonbónů Tic Tac.

Foto: Willcom

Phone Strap 2

Článek

Novinka nazývaná Phone Strap 2 je podle výrobce nejmenším sériově vyráběným telefonem na světě. To dokládají i rozměry přístroje 70 x 32 x 10,7 mm. Miniaturním proporcím odpovídá i nízká hmotnost 32 gramů.

Mobil je vybaven jednopalcovým displejem s rozlišením 96 x 64 obrazových bodů. I přes to je k dispozici e-mailový klient, s podporou internetového prohlížeče však již výrobce nepočítá. Pro bezdrátovou technologii bluetooth či vestavěný fotoaparát se již v těle zařízení také místo nenašlo.

Foto: Willcom

Phone Strap 2

Na baterii by měla novinka vydržet pracovat až 300 hodin v pohotovostní době. Při nepřetržitém telefonování se však přístroj vybije již za dvě hodiny. K nabíjení slouží podobně jako u většiny dnes nabízených telefonů microUSB konektor.

Podle serveru Geekologie se začne Phone Strap 2 prodávat již v průběhu příštího týdne na vybraných zahraničních trzích v bílém, růžovém a černém provedení. Zakoupit jej bude možné za 380 USD, tedy téměř 7500 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám