Hlavní obsah

Nejlepší mobily od Samsungu jdou do prodeje. Ceny začínají na 21 190 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek byl oficiálně zahájen prodej dvou nových chytrých telefonů Galaxy S8 a Galaxy S8+ od společnosti Samsung. Jihokorejský elektronický gigant má od obou novinek velké očekávaní, neboť představují to nejlepší v jeho nabídce.

Samsung Galaxy S8 a S8+Video: archív výrobce

 
Článek

Základ nabídky tvoří menší model Galaxy S8. Ten se podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, nabízí v tuzemských obchodech od 21 190 Kč. Větší model Galaxy S8+ vyjde vcelku pochopitelně o něco dráž. Případní zájemci za něj zaplatí 24 890 Kč.

Kvůli novým osmičkám se nicméně fronty před obchody dozajista stát nebudou. Jihokorejský elektronický gigant totiž lidem nabídnul možnost oba přístroje zakoupit již v rámci předobjednávky v minulých týdnech. A právě k nadšencům, kteří takové nabídky využili, se přístroje dostaly ještě před oficiálním startem v tuzemských obchodech.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Zleva: Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+.

O novinky je rekordní zájem

Právě podle předobjednávek lze usuzovat, že se Samsung s novými vlajkovými loděmi trefil do černého. Jak se nechali zástupci podniku již dříve slyšet, zájem o obě novinky byl totiž rekordní. Přesné číslo sice prozrazeno nebylo, s největší pravděpodobností jde však v celosvětovém žebříčku o milióny prodaných kusů.

Jak je z řádků výše již patrné, osmička se bude prodávat ve dvou různých provedeních, obě přitom budou patřit k tomu nejlepšímu, co bude na pultech obchodů k dostání. Menší Galaxy S8 bude mít 5,8palcový displej a větší verze S8+ 6,2palcový panel.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy S8

U předchůdců s pořadovým číslem sedm přitom byly displeje citelně menší, nabízely se v úhlopříčkách 5,1 a 5,5 palce.

Paradoxně větší dotykové panely se nijak dramaticky nepromítly do proporcí celého zařízení. Výrobci se totiž podařilo využít větší část čelní plochy pro displej, má tak velmi tenké rámečky. A to navíc jen podél horní a spodní strany. Na bočnice se totiž plynule přelévá displej z čelní strany – u obou modelů je zakřivený.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S8

Špičkový výkon

Svým výkonem obě osmičky patří k tomu nejlepšímu, co je aktuálně na pultech obchodů k dostání. Díky tomu dokážou smartphony fungovat dokonce i podobně jako stolní počítač. Další novinkou je umělá inteligence zvaná Bixby. V podstatě jde o virtuálního asistenta, který je schopen s uživatelem prostřednictvím mobilu komunikovat a plnit jím zadané úkoly.

Totožné jsou u obou novinek fotoaparáty. Stejně jako u předchůdců výrobce vsadil na technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7.

Více se o nových smartphonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung bude s novými smartphony fušovat do řemesla i výrobcům stolních PC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám