Hlavní obsah

Nejlepší mobil od Sony zlevnil o tisíce korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony na největším mobilním veletrhu MWC, který se konal v únoru, žádnou novou vlajkovou loď neukázala. Stávající top model Xperia Z5 Premium i přesto zlevnil o tisíce korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia Z5 Premium

Článek

Ještě v prosinci se vlajková loď společnosti Sony prodávala za 22 tisíc korun. V očekávání, že japonský výrobce ukáže na MWC něco nového, prodejci v únoru srazili ceny tohoto chytrého telefonu až na 19 500 Kč.

V Barceloně se však žádné nové zetko neukázalo. Místo toho Sony ukázalo úplně novou řadu mobilů, která má na trhu vyplnit mezeru mezi těmi nejlepšími smartphony a cenově dostupnými alternativami. Řadě X jsme se podrobně věnovali v jednom z předchozích článků. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Sony Xperia X Performance

Čekání na nového krále tak stále ještě není u konce, ani to však nezabránilo v dalším cenovém propadu Xperie Z5 Premium. Podle Zboží.cz se dá zakoupit už na 16 993 Kč, tedy o více než dva a půl tisíce korun levněji než minulý měsíc.

Cenový rozdíl mezi jednotlivými nabídkami je ale propastný. Někteří prodejci si totiž zet pětku cení na více než 25 000 korun. Jde přitom o model s totožnými parametry, a dokonce i se stejnou kapacitou úložného prostoru.

4K displej a voděodolné tělo

A co vlastně za tyto peníze lidé dostanou? V útrobách přístroje se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810 MSM8994, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou dále 3 GB operační paměti, grafický čip Adreno 430, 32GB úložný prostor, slot na paměťové karty.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5 Premium je první telefon na světě se 4K displejem. Panel s úhlopříčkou 5,5 palce má tedy stejné rozlišení jako ty nejlepší televizory na trhu – 3840 × 2160 pixelů, jde tedy o standard 4K.

Xperia Z5 Premium navíc splňuje certifikaci IP 68. Je tedy plně vodotěsná, do hloubky až 1,5 metru může být ponořena po dobu půl hodiny. Konstrukce zároveň smartphone brání před vniknutím prachu a jiných nečistot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám