Hlavní obsah

Nejlepší mobil od Samsungu se v Česku prodává za 22 600 Kč

Novinky, mif

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky nový chytrý telefon Samsung Galaxy S6 edge+, který si odbyl premiéru teprve na konci minulého týdne v New Yorku. Ceny přístroje začínají pod hranicí 23 tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge+

Článek

Prakticky všichni prodejci nabízejí novinku s kapacitou 32 GB v rámci předobjednávky za 22 599 Kč. Cena vyššího 64GB modelu pak podle Zboží.cz činí 25 399 Kč.

To jsou mimochodem nepatrně nižší ceny, než za jaké se nabízel letos v dubnu předchůdce Galaxy S6 edge. Oficiální prodejní cena tehdy byla stanovena na 23 799 (32 GB), respektive na 26 599 Kč v případě 64GB verze.

Právě příchod nového modelu ale srazil ceny předchozí verze Galaxy S6 edge hluboko dolů. Ušetřit při nákupu staršího modelu je tak možné klidně i několik tisíc korun. Například ceny Galaxy S6 edge s kapacitou 32 GB začínají na částce 15 999 Kč – úspora je tak bezmála osm tisíc korun. [celá zpráva]

Co umí novinka?

Po hardwarové stránce patří Galaxy S6 edge+ k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně zakoupit. Pracovní tempo udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou dále 4 GB operační paměti typu LPDDR4.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge+

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge+

Výkon by tak měl být díky vyšší kapacitě operační paměti o něco vyšší než u předchůdce. Ten se přitom pyšnil titulem nejvýkonnější smartphone na světě, který nyní nejspíše převezme právě uvedená novinka.

Displej má úhlopříčku 5,7 palce, rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů (518 ppi) a je vybaven technologií Super AMOLED. Dotykový panel je navíc zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Galaxy S6 edge+ se bude prodávat s kapacitou 32 GB a 64 GB. Ve výbavě nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám