Hlavní obsah

Vlajková loď Samsungu zlevnila o tisíce korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlajková loď Galaxy S6 od společnosti Samsung zlevnila v tuzemských obchodech o několik tisíc korun. Výrazně ušetřit je možné také při koupi zakřiveného modelu Galaxy S6 edge. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Článek

Chytré telefony Galaxy S6 a S6 edge byly do prodeje uvedeny letos v dubnu. [celá zpráva]

Výrobcem doporučená prodejní cena pro základní verzi Galaxy S6 byla tehdy stanovena na 19 799 Kč, pro Galaxy S6 edge pak na 23 799 Kč. V závislosti na kapacitě úložného prostoru se však ceny mohly vyšplhat klidně až k hranici 30 tisíc korun.

Aktuálně jsou však ceny obou modelů výrazně příznivější. I když ceny 128GB verze v některých obchodech stále atakují třicetitisícovou hranici, základní 32GB model Galaxy S6 se prodává od 14 080 Kč. Tedy o více než 5,7 tisíce levněji než při zahájení prodeje.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

Ceny verze Galaxy S6 edge pak podle Zboží.cz startují na částce 15 999 Kč. Při koupi vlajkové lodi se zakřiveným displejem je tak úspora ještě vyšší – bezmála osm tisíc korun.

Tak výrazný pokles cen má své opodstatnění. Už příští týden ve čtvrtek by měla společnost Samsung odhalit svůj nový top model, připomněl server Phone Arena. Konkrétně by se mělo jednat o Galaxy Note 5.

Stejný hardware, jiný vzhled

Jediným markantním rozdílem mezi standardní šestkou a verzí edge je právě zakřivení displeje. První zmiňovaný model má rovnou dotykovou plochu s úhlopříčkou 5,1 palce a rozlišením 2560 x 1440 pixelů.

Stejné parametry má i verze edge, displej u ní ale plynule přechází z přední části na bočnice – rozdílný je tedy logicky i vzhled.

Pracovní tempo obou telefonů udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4.

Ve výbavě obou telefonů nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám