Hlavní obsah

Na neomezené mobilní tarify přešla desetina uživatelů

Neomezené mobilní tarify zavedené na jaře využívá asi desetina všech zákazníků tuzemských mobilních operátorů. Za zhruba čtyři měsíce od jejich zavedení si je objednalo přes 1,2 miliónu lidí. Vyplývá to z informací firem.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Zvýšený zájem o přechod na neomezené tarify odstartovala v polovině dubna Telefónica, když razantně snížila výši měsíčního paušálu. Klesla na méně než polovičních 749 korun v případě uzavření smlouvy na dva roky. Na podobnou úroveň tarify následně stlačili i konkurenti. [celá zpráva]

U Telefóniky na nové tarify přešlo zhruba 550 000 z pěti miliónů zákazníků. T-Mobile hlásí 450 000 z 5,5 miliónu uživatelů. Z toho 275 000 si podle mluvčí Martiny Kemrové vybralo nejvyšší tarif. U Vodafonu na nové tarify přešlo 220 000 z 3,4 miliónu klientů.

Podle expertů souvisí razantní snížení cen neomezených tarifů s příchodem virtuálních operátorů, kteří lákají klienty na levnější a jednodušší služby, i příprava na vstup čtvrtého operátora, který by mohl vzniknout po aukci kmitočtů pro rychlou mobilní síť LTE.

Neomezené volání i pro předplacenky

Neomezené volání a SMS zprávy nejsou výsadou pouze paušálních zákazníků. Tuzemští operátoři nabízejí tyto služby také pro předplacenky. Například u Vodafonu je možné aktivovat balíček Neomezené volání do sítě na den za 20 Kč.

Na stejnou sumu vyjde i nabídka Nonstop víkend, která zahrnuje oba poslední dny v týdnu. Oba balíčky však obsahují neomezené volání a SMS zprávy pouze v rámci vlastní sítě.

Nabídku pro předplacenky spustila v květnu také konkurenční Telefónica. U té je možné zakoupit balíčky vždy na týden. Za 100 Kč získají lidé neomezené volání v rámci O2, za 225 Kč pak volání i SMS do všech sítí a navíc ještě 250 MB dat.

Nejvyšší nabídka vyjde na 275 Kč a kromě neomezeného volání do všech sítí a bezplatných SMS zpráv obsahuje navíc 750MB limit. I poslední balíček je platný opět na sedm dní.

T-Mobile sází na odměny za dobití. Zákazník si může vybrat například mezi voláním zdarma v rámci T-Mobilu a voláním za 2,50 Kč do všech sítí či 25 MB internetu na týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám