Hlavní obsah

MWC 2018: Smartphone od Sony přehrává hudbu tak, aby ji šlo nahmatat

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou pozornost na výstavišti ve španělské Barceloně sklízela tento týden nová vlajková loď společnosti Sony. Model Xperia XZ2 v porovnání s loňským předchůdcem mírně narostl, ale nabízí celou řadu zajímavých vychytávek – například reproduktory přehrávají hudbu tak, aby ji šlo nahmatat.

Sony Xperia XZ2Video: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Xperia XZ2 je vyzbrojena 5,7palcovým displejem s rozlišením Full HD+. Novinka láká na protáhlý displej s poměrem stran 18:9, podobně jako řada dalších smartphonů v letošním roce. Rámečky okolo displeje pak zabírají jen velmi malý prostor.

Kromě vzhledu se vylepšení dotkla především audia. Stereofonními reproduktory byly vyzbrojeni už předchůdci a řada konkurenčních smartphonů, novinka od Sony však využívá kromě nich navíc systém dynamických vibrací. Ten je schopen analyzovat data z audia a vibracemi jej přenést do přístroje, takže sluchový zážitek můžete hmatem i cítit.

BEZ KOMENTÁŘE: Xperia XZ2Video: Sony Xperia

„Filmům, hrám i videu tak vdechne tato inovativní technologie život,“ nezakrývali tvůrci na veletrhu pýchu nad novým systémem, kterým je telefon vyzbrojen.

Xperia XZ2 je navíc vůbec prvním smartphonem na světě, který umí nahrávat videa ve 4K HDR s využitím formátu HLG (Hybrid Log Gamma). Nahrávání super zpomaleného videa bylo také zdokonaleno a nyní umožňuje nahrávání rychlostí 960fps ve Full HD. Pro úplnost dodejme, že zadní kamera má rozlišení 19 Mpx a je vybavena pětiosou stabilizací, přední fotoaparát pak nabízí rozlišení 5 MPx.

Vyzdvihnout si zaslouží také aplikace 3D Creator. Díky ní můžete vytvořit 3D skeny předmětů nebo obličejů přátel během méně než minuty pomocí hlavního fotoaparátu, ale můžete také vytvořit svůj vlastní 3D sken pomocí předního fotoaparátu.

Foto: Yves Herman, Reuters

Xperia XZ2

Po hardwarové stránce bude novinka patřit k těm nejvýkonnějším smartphonům na trhu, byť přesné výsledky testů ještě nejsou k dispozici. Je to však zřejmé z toho, že výrobce použil platformu Snapdragon 845 v kombinaci se 4 GB operační paměti. Úložný prostor dosahuje kapacity 64 GB a je možné jej dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD až o 400 GB.

Informace o dostupnosti a ceně pro tuzemský trh bohužel nebyly zatím potvrzeny. Lze nicméně předpokládat, že cena se vyšplhá až na 20 000 Kč.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Xperia XZ2

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám