Hlavní obsah

Mobil v hodinkách s dotykovým displejem od LG stojí neskutečných 23 tisíc korun

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátor Orange odtajnil cenu nového mobilního telefonu od LG, který na první pohled vypadá jako luxusní náramkové hodinky. I přesto, že ve srovnání s konkurenčními modely nenabízí krom drobných rozměrů novinka žádné speciální funkce, zájemci za ni zaplatí neskutečných 23 000 korun. A to navíc pouze v případě, že s operátorem podepíšete smlouvu. Upozornil na to v úterý zahraniční IT server CNET.

Článek

Podle serveru CNET získalo francouzské zastoupení společnosti Orange od LG exkluzivní smlouvu na prodej nových mobilohodinek ve Francii a Anglii. Zde je hodlá při podpisu smlouvy nabízet od 899 euro, tedy v přepočtu za 23 000 korun.

Nový mobil LG GD 910 se ovládá pomocí čtyřcentimetrového dotykového displeje, který nahradil tradiční hodinkový ciferník. Pro příjem a položení hovoru jsou na boku zařízení umístěna tři ovládací tlačítka.

Telefonovat je s hodinkami možné díky zabudovanému reproduktoru s mikrofonem. Voláte podobně, jako s hlasitým odposlechem na běžném mobilním telefonu. Případně také pomocí bezdrátového handsfree, které se jednoduše připojí pomocí technologie bluetooth.

Čtení SMS zpráv není kvůli malému displeji nijak příjemné. S tímto problémem se LG vypořádalo pomocí funkce Text-to-Speech. Díky tomu je možné si došlé SMS zprávy nechat nahlas přečíst.

Konkurence je levnější

Prozatím operátor Orange neprozradil, kdy přesně se komunikátor LG GD910 objeví na trhu. Podle neoficiálních informací by se novinka měla na pultech objevit ještě tento měsíc.

Pokud se vám mobilohodinky líbí, možná byste ale měli s koupí ještě chvíli počkat. Jihokorejská společnost Samsung totiž plánuje podle neoficiálních informací prodávat konkurenční mobil v hodinkách s označením S9110 přibližně za 450 eur, tedy 11 500 Kč. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Mobilohodinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám