Hlavní obsah

Microsoft vyvinul vlastní smartphone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Microsoft ve spolupráci se svými asijskými dodavateli dílů testuje návrh vlastního smartphonu. Tvrdí to informované zdroje, na které se odvolává server The Wall Street Journal (WSJ). Podle zdrojů ale zatím není jasné, zda se nový smartphone od Microsoftu objeví na trhu a zda se bude masově vyrábět.

Článek

Pokud se informace potvrdí, bude to znamenat, že největší světový výrobce softwaru se snaží urychlit změnu obchodní strategie a přiblížit ji svému úhlavnímu rivalovi - jiné americké společnosti Apple. Ta navrhuje počítače a telefony a zároveň k nim vyvíjí i software. Microsoft se naopak věnuje prakticky jen softwaru.

Jeden zdroj například řekl, že displej smartphonu, který se teď testuje, má úhlopříčku od čtyř do pěti palců (od deseti do 13 cm). iPhone 5, což je nejnovější chytrý telefon od Applu, má úhlopříčku čtyři palce. Další konkurenční model Samsung Galaxy S III nabízí úhlopříčkou 4,8 palce.

Spekulace, že se Microsoft chystá vyvinout svůj vlastní smartphone, se objevily už před několika měsíci. Zástupci amerického softwarového giganta je však tehdy popřeli. [celá zpráva]

Ballmer spekulace o novém telefonu nevyvrátil

Šéf Microsoftu Steve Ballmer v rozhovoru s WSJ začátkem týdne odmítl říci, zda Microsoft bude vyvíjet svůj vlastní smartphone, zároveň ale spekulace nevyvrátil. Nicméně teď se prý americký softwarový gigant hodlá věnovat spolupráci s dosavadními výrobci.

"My jsme docela spokojeni s tím, že před letošními Vánocemi půjdeme zostra na trh spolu s Nokií, Samsungem a HTC," sdělil Ballmer s odkazem na firmy, které vyrábějí vlastní smartphony a osazují je operačním systémem od Microsoftu. "Zda jsme chtěli dělat něco jinak, anebo nechtěli, to nebudu nijak komentovat," dodal.

Prorazit na trhu chytrých telefonů se Microsoft snažil už v polovině roku 2010, tehdy zástupci firmy odhalili dva mobily. Protože se ale neprodávaly podle očekávání, byl po 48 dnech jejich prodej ukončen. A to i přesto, že Microsoft za jejich vývoj podle své výroční zprávy zaplatil 240 miliónů dolarů, tedy 4,5 miliardy korun.

„Je to absolutní selhání,“ hodnotil prodej telefonů Kin One a Kin Two analytik Charles S. Golvin z agentury Forrester Research, který neskrýval překvapení nad tím, jak rychle firma celý projekt ukončila. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám