Hlavní obsah

Liška ukradla iPhone a poslala z něj SMS zprávu

Novinky, mif

Vychytralost lišek je vychvalována v každé druhé pohádce. Že to není jen bujná fantazie autorů, dokázala minulý týden jedna liška nedaleko Osla. Napřed ukradla iPhone a pak z něj ještě odeslala SMS zprávu.

Liška poslala SMS z ukradeného mobilu

 
Článek

Lišky potulující se poblíž města si všiml 16letý mladík Andreas Bjercke a rozhodl se ji nalákat blíže na svůj chytrý telefon iPhone. Měl v něm totiž nainstalovanou loveckou aplikaci, která imituje zvířecí zvuky a vábí tak samce i samičky desítek různých zástupců zvířecí říše.

Program na telefonu spustil, položil jej na zem a začal celou situaci natáčet na kameru. Liška chvíli iPhone nedůvěřivě obcházela, pak jej ale rychle vzala do tlamy a utíkala s ním pryč. Přitom se jí podařilo otevřít zprávy a jednu SMSku odeslat kamarádovi mladíka.

Z došlého textu však oba mladíci příliš moudří nebyli. Ve zprávě stálo „jlv l øi\a0ab 34348tu åaugjoi zølbmosdji jsøg ijio sjiw“, upozornil server Cnet. Nakonec se Bjerckemu podařilo lišku dohonit a iPhone získat zpět.

Kdo ví, třeba se jednou tato mazaná liška objeví v některé z reklam společnosti Apple, ve které budou zástupci amerického počítačového giganta propagovat, jak má iPhone intuitivní ovládání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám