Hlavní obsah

Jde po krku Applu i Samsungu, Xiaomi Mi4 se v Česku prodává za 11 000 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští obchodníci zařadili do své nabídky novou vlajkovou loď čínské společnosti Xiaomi. Model s označením Mi4 patří k nejvýkonnějším smartphonům na trhu, přitom se nabízí citelně levněji než zavedená konkurence. Ceny startují těsně pod hranicí 11 tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi4

Článek

Xiaomi Mi4 se snaží konkurovat takovým strojům, jako jsou Apple iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, HTC One M8 nebo například Sony Xperia Z2. Zákazníky se snaží nalákat především atraktivní cenou. Zatímco zmiňované přístroje se při svém uvedení na trh prodávaly za více než 15 000 korun, čínská novinka se podle nákupního rádce Zboží.cz prodává od 10 799 Kč.

V zahraničí je nová vlajková loď společnosti Xiaomi k dostání ještě výrazně levněji. Například v domovské Číně tento smartphone vyjde v přepočtu na 7000 Kč. [celá zpráva]

A výbava je s ohledem na nabízenou cenu skutečně skvělá. Základem novinky je čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz, který je doplněn o 3 GB operační paměti. Tyto součástky podle benchmarku AnTuTu nabízejí dokonce více výkonu, než jakým disponuje Samsung Galaxy S5.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi4

Čínský smartphone nabídne displej s úhlopříčkou pět palců a s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů (1080p). Xiaomi Mi4 pracuje pod operačním systémem Android.

Smartphony společnosti Xiaomi jsou v posledních dvou letech velmi populární. Slušně vybavené modely se totiž prodávají za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu, i proto jsou nové telefony tohoto výrobce prakticky okamžitě po uvedení na trh vyprodané.

Díky tomu se také společnost Xiaomi stala ve druhém čtvrtletí jedničkou na lukrativním čínském trhu s chytrými telefony, který je největší na světě. Předčila tak jihokorejského elektronického giganta Samsung. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám