Hlavní obsah

IPhone 5S zlevnil pod 9000 korun

Novinky, chm

Nový iPhone SE, který si odbyl premiéru minulý měsíc, pomalu vytlačuje z obchodů starší model 5S. Ten díky tomu zlevnil na historické minimum, aktuálně jej zákazníci mohou zakoupit už za méně než devět tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 5S

Článek

IPhone 5S zcela zmizel z oficiálního internetového obchodu společnosti Apple už minulý týden, místo něj americký počítačový gigant láká na novější model SE, který má stejný vzhled, ale vyšší výkon a lepší fotoaparáty. [celá zpráva]

Řada tuzemských obchodníků má ale pochopitelně starší verzi ještě stále skladem, což se příjemně projevilo do její prodejní ceny. Ještě v únoru se iPhone 5S nabízel za více než deset tisíc korun, aktuálně je ale možné podle Zboží.cz sehnat základní 16GB model od 8690 Kč.

Stejný model s 16GB pamětí nicméně někteří prodejci stále ještě nabízejí za více než 14 tisíc korun, což je paradoxně více, než za kolik se nabízí v některých tuzemských obchodech vybavenější 32GB verze. U ní ceny začínají na 11 991 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE

Pro srovnání nový iPhone SE, který je na první pohled k nerozeznání od staršího modelu, se také prodává ve dvou verzích. Základní model s kapacitou 16 GB stojí 12 990 Kč, za 64GB variantu pak případní zájemci zaplatí 16 190 Kč.

Co umí iPhone 5S

Apple iPhone 5S nabídl jako první smartphone na světě 64bitovou architekturu. Tu do té doby nabízely pouze stolní počítače, notebooky a některé tablety. I přes nárůst výkonu se proti předchozí pětce prodloužila výdrž baterie.

Podle měření Applu by měl iPhone 5S vydržet až 250 hodin v pohotovostním režimu, 40 hodin při přehrávání hudby a deset hodin nepřetržitého brouzdání na internetu prostřednictvím WiFi. Novinkou byla tehdy i zabudovaná čtečka otisků prstů, jmenuje se Touch ID a ukrývá se v domovském tlačítku pod obrazovkou.

Foto: Apple

Apple iPhone 5S

Reklama

Související témata:

Související články

Apple odhalil malý iPhone. Cena překvapí

V americkém Cupertinu se v pondělí večer konala tisková konference, na které vedení společnosti Apple odhalovalo nové produkty. O největší rozruch večera se...

Nový iPhone SE pod drobnohledem

Společnost Apple v pondělí oficiálně odhalila nový iPhone SE. Na tiskové konferenci v americkém Cupertinu byly tradičně zveřejněny všechny přednosti nového...

Výběr článků

Načítám