Hlavní obsah

Herní smartphone od Asusu stále kraluje žebříčku nejvýkonnějších mobilů

Novinky, lez

Nestává se příliš často, aby se chytré telefony držely na vrcholku žebříčku nejvýkonnějších mobilů hned několik měsíců. A to obzvláště v době, kdy výrobci uvádí na trh jednu novinku za druhou. Hernímu smartphonu od společnosti Asus se to však podařilo, ten drží absolutní prvenství již od loňského listopadu.

Herní smartphone Asus ROG Phone IIVideo: archív výrobce

 
Článek

Přestože v únoru jsme se dočkali odhalení hned několika špičkových telefonů, herní model ROG Phone II stále kraloval žebříčku nejvýkonnějších smartphonů. Je to pochopitelně dáno tím, že nové telefony se špičkovým čipsetem Snapdragon 865 se objeví na pultech obchodů až nejdříve v průběhu března, některé dokonce ještě později.

Do té doby se na výslunní bude vyhřívat právě ROG Phone II. Ten podle hodnocení AnTuTu kraluje statistikám souhrnným skórem 507 284 bodů. Druhá příčka patří modelu OnePlus 7T s bodovým hodnocením 494 705 bodů a třetí smartphonu Realme X2 Pro se skóre 482 480 bodů.

Nejvýkonnější mobilní čipset dostane sedm desítek mobilů

Mobil
Foto: archív výrobce

ROG Phone II

AnTuTu je využíváno v různých koutech světa v měření výkonu telefonů a tabletů. Tato aplikace je zajímavá především tím, že testy často dělají samotní uživatelé, vzorek nasbíraných dat tak nepochází pouze z jednoho konkrétního telefonu, ale v ideálním případě z tisíců různých přístrojů. Z naměřených výsledků se pak dělá průměr, podle kterého se následně sestavuje tabulka s nejrychlejšími smartphony na světě.

ROG Phone II staví na starším procesoru Snapdragon 855+, který se pyšnil titulem nejrychlejší na světě v druhé půlce loňského roku. Jde o osmijádrový čip, který se skládá z jednoho výkonného jádra Kryo 485 taktovaného na 2,96 GHz, tří podpůrných jader Cortex A76 s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader Cortex-A55 taktovaných na 1,8 GHz.

Do vínku dostal dále přístroj 12 GB operační paměti a 1024GB úložný prostor. V prodeji je nicméně také ještě odlehčená varianta s 8 GB operační paměti a 128GB úložištěm. Vysoký výkon je podpořen i akumulátorem s kapacitou 6000 mAh. ROG Phone II nabídne 6,6palcový OLED displej s vysokou obnovovací frekvencí 120 Hz.

Ceny modelu ROG Phone II startují v tuzemských obchodech těsně pod hranicí 24 000 korun.

Foto: archív výrobce

ROG Phone II

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám